29/03/2020 15:31:22

Γ. Πατούλης: «Θα στηρίξουμε τον θεσμό της οικογένειας»

Πατούλης κατά μέλους της παράταξής του για προσβλητική ανάρτηση εναντίον της Ρένας Δούρου - Media

 

«Το δημογραφικό πρόβλημα δε λύνεται μόνο με απλές επιδοματικές πολιτικές, αλλά απαιτείται ένας εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός με μακροπρόθεσμα αποτελέσματα», υπογράμμισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης σε εκδήλωση του Τομέα Ισότητας Φύλων της Ένωσης Περιφερειών και της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας (ΑΣΠΕ) με Θέμα «Το Δημογραφικό Ζήτημα και ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης στη στήριξη της Οικογένειας και της Κοινωνίας».

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης τόνισε ότι η υπογεννητικότητα αποτελεί «πληγή για τη χώρα με κόστος οικονομικό, κοινωνικό και εθνικό». Πρόσθεσε πως απαιτείται νέο μίγμα ορθολογικής αντιμετώπισης της κατάστασης για την αντιστροφή του κλίματος, τονίζοντας «θα επενδύσουμε σε στρατηγικές που θα συνδέονται κυρίως με ιδιωτικές επενδύσεις και ισχυρότερο αναπτυξιακό περιβάλλον. Πλαίσιο στο οποίο πιστεύουμε πως η Περιφέρεια Αττικής μπορεί να αποτελέσει «το εφαλτήριο για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση»

Ο κ Πατούλης παρέθεσε άξονες αυτής της στρατηγικής και συγκεκριμένες δράσεις από πλευράς Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως ο μηδενισμός των δημοτικών τελών για τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους, αλλά και η δημιουργία δομών όπως είναι οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.