search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:15
MENU CLOSE

Επίθεση Τσίπρα από Καλαμάτα και πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ μετά τη συνέντευξη Μαρινάκη στον Χατζηνικολάου (Video & Audio)

18.04.2019 17:04
Επίθεση Τσίπρα από Καλαμάτα και πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ μετά τη συνέντευξη Μαρινάκη στον Χατζηνικολάου (Video & Audio) - Media

 

«Τον ασκό του αιόλου» άνοιξε η ραδιοφωνική συνέντευξη – ποταμός του εφοπλιστή και προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου, το πρωί της Πέμπτης.

Ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρολεύκων» κατήγγειλε ότι ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς τού είχε ζητήσει το 2016 να δώσει χρήματα στον Χρήστο Καλογρίτσα έτσι ώστε να πληρωθεί η πρώτη δόση για τον τότε διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ακολούθως, ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην τοποθέτησή του για τον Πέτρο Κόκκαλη, υποστήριξε -μεταξύ άλλων- πως «ήταν μαζί μας επειδή μας το είχε ζητήσει ο πατέρας του Σωκράτης, για να έχει ένα αντικείμενο να ασχολείται στην καθημερινότητα του, γιατί είχε αποτύχει στις επιχειρήσεις, όπως και στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό που άφησε πίσω του χρέη 7 εκατ. ευρώ που καλύψαμε».

Τσίπρας: Γιατί τέτοιο άγχος;

Το βράδυ της Πέμπτης ο Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του στην Καλαμάτα, είπε, μεταξύ άλλων, για τη συνέντευξη Μαρινάκη: “Άκουσα σήμερα και τον στενό οικογενειακό φίλο και χρηματοδότη του κ. Μητσοτάκη, τον πολλάκις υπόδικο και διωκόμενο κ. Μαρινάκη να αναλαμβάνει χρέη αρχηγού για λογαριασμό της Ν.Δ. Συλλαβίζοντας από το ραδιόφωνο δήθεν συνταραχτικές αποκαλύψεις, υψηλής αξιοπιστίας, τόσο υψηλής όσο και οι στημένοι ποδοσφαιρικοί αγώνες για τους οποίους διώκεται σε βαθμό κακουργήματος. Και είδα και τη ΝΔ να σπεύδει να υιοθετήσει τη γραμμή του φυσικού αρχηγού της. Γιατί τέτοιος πόνος; Γιατί τέτοιο άγχος; Γιατί τόση απελπισία. Να σας απαντήσω γιατί: Γιατί τα κόλπα, οι δουλειές κάτω από το τραπέζι, οι μίζες και όλα όσα γονάτισαν τον τόπο, έρχονται στο φως. Γιατί δεν υπάρχει πια το μακρύ χέρι της εξουσίας να τα κρύψει κάτω από το τραπέζι. Γιατί δεν υπάρχει κανένας πλέον να πει στη Δικαιοσύνη πως να κάνει τη δουλειά της. Με μας όλα αυτά τέλος”.

 

 

Απάντηση Κόκκαλη στον Μαρινάκη: Σοκάρομαι…

Στην αντεπίθεση πέρασε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που αφού αρχικά σοκαρίστηκε «…από τον τρόπο με τον οποίον ο κύριος Μαρινάκης αντιλαμβάνεται τη συμμετοχή στα κοινά», αποκάλυψε στη συνέχεια ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού του είχε προτείνει να είναι υποψήφιος δήμαρχος στο παρελθόν, πρόταση που τελικά, αρνήθηκε..

 

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Θέση για τα λεγόμενα του κ. Μαρινάκη πήραν και από το Μέγαρο Μαξίμου, κάνοντας λόγο για εμφάνιση του πραγματικού αρχηγού της αντιπολίτευσης.

«Επιτέλους! Ο πραγματικός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βαγγέλης Μαρινάκης, διαπιστώνοντας προφανώς την ανεπάρκεια του κ. Μητσοτάκη, αποφάσισε να εμφανιστεί δημόσια» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

 

Η σύγκρουση των δύο κομμάτων

Από την άλλη, πηγές της Νέας Δημοκρατίας στάθηκαν στις καταγγελίες του Βαγγέλη Μαρινάκη και έκαναν λόγο για ένοχη σιωπή του πρωθυπουργού αλλά και του Νίκου Παππά.

Πιστοί στα «πιστεύω» τους, κυβερνητικές πηγές μιλούσαν για επιβεβαίωση «της πεποίθησή μας, ότι ο κ. Μητσοτάκης, όπως ακριβώς και ο δήμαρχος του Πειραιά, είναι απλά μπροστινοί του πραγματικού αρχηγού της ΝΔ».

 

Π. Κόκκαλης: Ο Μαρινάκης ψεύδεται

Εν τω μεταξύ, νέα επίθεση στον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη για τις προσωπικές αναφορές σε βάρος του, εξαπέλυσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πέτρος Κόκκαλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ το απόγευμα της Πέμπτης. 

Ακόμη δήλωσε πως σκεφτόταν σοβαρά την παραίτησή, αλλά επέλεξε τελικά να σεβαστεί την ψήφο των Πειραιωτών που τον εμπιστεύτηκαν. Ειδικά για τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ανέφερε χαρακτηριστικά πως «αρέσκεται στις επιθέσεις και στην υποταγή».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:15