search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:42
MENU CLOSE

Βαρβιτσιώτης: Ζητάµε από τους πολίτες µια καθαρή νίκη

21.04.2019 09:55
Βαρβιτσιώτης: Ζητάµε από τους πολίτες µια καθαρή νίκη - Media

 

Ο βουλευτής της Ν∆ εκτιµά ότι οι ευρωεκλογές θα σηµατοδοτήσουν την αρχή του τέλους της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και την αποδοκιµασία του πρωθυπουργού. Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε στο ΕΘΝΟΣ.

Την αρχή του τέλους της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ θα σηµατοδοτήσει το αποτέλεσµα των ευρωεκλογών, εκτιµά ο βουλευτής της Νέας ∆ηµοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Επιµένει ότι η αυριανή κυβέρνηση της Ν∆ δεν θα εφαρµόσει το ψηφισµένο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ µέτρο της µείωσης του αφορολόγητου, ενώ σε ό,τι αφορά το Μεταναστευτικό υπογράµµισε την κρισιµότητα του διαχωρισµού ανάµεσα στους πρόσφυγες και τους παράνοµους µετανάστες αλλά και της διαφανούς αξιοποίησης των κοινοτικών κονδυλίων.

Προ ημερών ο πρωθυπουργός προεξόφλησε πως οι ευρωεκλογές θα είναι ντέρμπι Κατ’ εσάς ποιος είναι ο πήχης της Νέας ∆ηµοκρατίας ώστε το εκλογικό αποτέλεσµα να σηµατοδοτήσει επίσπευση των ευρύτερων πολιτικών εξελίξεων;

Η Νέα ∆ηµοκρατία ζητά από τους πολίτες την καθαρή νίκη. Ζητά το αποτέλεσµα εκείνο που θα παγιώσει το αίτηµα της κοινωνίας για πολιτική αλλαγή. Ο κύριος Τσίπρας µπορεί να εισέρχεται στον στίβο των ευρωεκλογών ευαγγελιζόµενος «ντέρµπι», το µόνο σίγουρο, όµως, είναι ότι θα τερµατίσει ουραγός της εµπιστοσύνης και της ψήφου των πολιτών. Είναι σαφές ότι οι ευρωεκλογές αυτές σηµατοδοτούν ένα πράγµα: Την αρχή του τέλους της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ, που τόσο πολύ έβλαψε τον τόπο.

Μια κυβέρνηση του κόµµατός σας θα εφαρµόσει τη µείωση του αφορολόγητου; Εάν όχι, πώς θα επιτύχετε και µείωση των φορολογικών συντελεστών και κατάργηση του µέτρου της µείωσης του αφορολόγητου, όπως έχει δεσµευθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Χαµηλοί φόροι δεν σηµαίνει και χαµηλά έσοδα. Το αντίθετο θα σας έλεγα. Το πρόσφατο παράδειγµα της κυβέρνησης Σαµαρά µε τη µείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 23% σε 13% είναι ενδεικτικό: Οχι µόνο δεν µείωσε, αλλά, αντιθέτως, τόνωσε τα ετήσια δηµόσια έσοδα κατά 300.000 ευρώ. Και αυτή είναι η µεγάλη διαφορά της φιλοσοφίας µας µε τον ΣΥΡΙΖΑ: Εµείς πιστεύουµε πως αν µειώσεις τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές, δεν «χάνει» ούτε ο πολίτης ούτε και το κράτος! Σήµερα, έπειτα από τέσσερα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, βλέπουµε την Ελλάδα και τους φτωχούς να έχουν γίνει φτωχότεροι και τη φοροδιαφυγή «πλουσιότερη». Ας είµαστε ξεκάθαροι, λοιπόν: Η µείωση του αφορολόγητου είναι ένα µέτρο που φέρει την υπογραφή Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ το προκάλεσε µε την πολιτική που ακολούθησε, ο ΣΥΡΙΖΑ το συµφώνησε µε τους εταίρους µας, ο ΣΥΡΙΖΑ το ψήφισε. Και η κυβέρνηση της Νέας ∆ηµοκρατίας θα είναι αυτή που δεν θα το εφαρµόσει.

Παρά τη σφοδρή αντίδραση του κόµµατός σας στη Συµφωνία των Πρεσπών, έχετε δεσµευθεί ως κόµµα ότι θα τη σεβαστείτε, επιχειρώντας να αµβλύνετε τις αρνητικές συνέπειές της, όπου αυτό είναι δυνατόν. ∆εν είναι λίγο οξύµωρο;

Το ζήτηµα του «Μακεδονικού» έκλεισε µε µια µεγάλη ήττα της ελληνικής πλευράς. Και είναι σαφές ότι στη διεθνή διπλωµατία και στο διεθνές δίκαιο οι υπογραφές δηµιουργούν πάντοτε τετελεσµένα. Με απλά λόγια, ό,τι κυρώνεται δεν ακυρώνεται. Ως Νέα ∆ηµοκρατία, όµως, λέµε και κάτι άλλο: Οτι η διαδικασία ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ δεν σχετίζεται µε τη Συµφωνία των Πρεσπών. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ξεκάθαρα πως η Ελλάδα, µε εκείνον πρωθυπουργό, θα διατηρήσει στο ακέραιο όλα τα δικαιώµατα που απορρέουν από την ιδιότητα του κράτους-µέλους της ΕΕ. ∆ηλαδή, το δικαίωµα να διαπραγµατεύεται και να ανοίγει ή να κλείνει κάθε επιµέρους κεφάλαιο της προενταξιακής διαδικασίας. Σε καµία περίπτωση, εποµένως, δεν απεµπολούµε το δικαίωµά µας να θέσουµε βέτο στη διαδικασία ένταξης των Σκοπίων στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Και σε καµία περίπτωση, επίσης, δεν ερµηνεύουµε τις αµφισηµίες της συµφωνίας µε τρόπο που «βολεύει» εκείνους που υπαγόρευσαν τη σύνταξή της.

Πού έγκειται ακριβώς η σκευωρία σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο της Novartis; Μήπως αξιοποιείτε την υπόθεση Πετσίτη ώστε να αποπροσανατολίσετε την προσοχή της κοινής γνώµης από τις δικές σας ευθύνες σε υποθέσεις όπως η Novartis;

Ξεκινώ από το προφανές: Αλλο το σκάνδαλο, άλλο η σκανδαλολογία. Στην πρώτη περίπτωση έχουµε να κάνουµε µε πρόσωπα που προκαλούν όντως την κοινή γνώµη και αντιβαίνουν τον νόµο. Στη δεύτερη, πάλι, έχουµε να κάνουµε µε υποθέσεις που αποτελούν το «πάτηµα» που αναζητούν ορισµένοι για να πλήξουν υπολήψεις και να δηµιουργήσουν πολιτικό ζήτηµα εκ του µηδενός. Το κατασκευασµένο «σκάνδαλο Novartis», ανήκει σε δεύτερη κατηγορία. Γιατί εδώ και δύο χρόνια δεν έχει βρεθεί τίποτα και σε κανέναν τραπεζικό λογαριασµό κανενός πολιτικού προσώπου. Η υπόθεση Πετσίτη, από την άλλη, ανήκει στην πρώτη κατηγορία. Αυτή των σκανδάλων. Γιατί περιλαµβάνει αδικαιολόγητο πλουτισµό και γιατί φαίνεται να σχηµατίζει «υπόγειες διαδροµές διαπλοκής», που ξεκινούν από τα «υπόγεια» του Μαξίµου. Και όλα αυτά, βέβαια, ελέγχονται από το µικροσκόπιο των Αρχών. Γι’ αυτό και σήµερα, αν δείτε, όλα τα στελέχη της Ν∆ υπερασπιζόµαστε σθεναρά την αθωότητα όσων προσπαθούν να εµπλέξουν «οι εισαγγελείς της Κουµουνδούρου» στην υπόθεση Novartis. Στην περίπτωση Πετσίτη, αντιθέτως, παρακολουθώ µετά λύπης µου όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να «παρελαύνουν» στις τηλεοράσεις και να «αδειάζουν» τον πάλαι ποτέ σύντροφό τους, τον οποίο ξαφνικά δεν θυµούνται.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01