search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:35
MENU CLOSE

Έφηβος μηνύει την Apple για ένα δισ. δολάρια – Στο επίκεντρο η αναγνώριση προσώπου

23.04.2019 13:11
Κάτι τρέχει με την Apple: Ετοιμάζει δική της μηχανή αναζήτησης; - Media

 

Μήνυση με την οποία ζητά αποζημίωση ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων από την Apple κατέθεσε ένας 18χρονος, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου που η εταιρεία χρησιμοποιεί οδήγησε στην άδικη σύλληψή του.

Συγκεκριμένα, ο 18χρονος συνελήφθη ως ο ένοχος για κλοπές που έγιναν στα καταστήματα της εταιρείας στη Βοστόνη, στο Νιου Τζέρσεϊ, στο Ντελαγουέαρ και στο Μανχάταν, με την αστυνομία να χρησιμοποιεί την τεχνολογία αυτή που είναι εγκατεστημένη στα καταστήματα της Apple για να τον ταυτοποιήσει.

Ωστόσο, μετά τη σύλληψη του νεαρού, ο αρμόδιος αστυνομικός διαπίστωσε ότι ο 18χρονος δεν έμοιαζε με το πρόσωπο που φαινόταν στα βίντεο της Apple και ότι το βράδυ της κλοπής στη Βοστόνη, ο νεαρός βρισκόταν στο Μανχάταν, στο χορό του σχολείου του.

Περαιτέρω έρευνα αποκάλυψε ότι ο πραγματικός δράστης χρησιμοποιούσε πλαστή ταυτότητα, όταν πραγματοποίησε τις ληστείες.

Στην μήνυσή του κατά της Apple ο νεαρός χαρακτηρίζει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου που η Apple χρησιμοποιεί στα καταστήματά της ως «οργουελική» και ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιείται χωρίς να το γνωρίζουν οι πελάτες, αν και νομικοί αμφιβάλλουν αν η υπόθεση φθάσει σε δίκη.

Πηγή: engadget

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:34