search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:36
MENU CLOSE

«Ένδοξο» παρελθόν και διμέτωπος αγώνας – Πυρά της Φώφης κατά ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. με στόχο την επιβράβευση στην ευρωκάλπη

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2070
24-4-2019
26.04.2019 03:00
fof-1.jpg

 

Θα επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών τη δημοσκοπική άνοδο, όπως καταγράφεται, του Κινήματος Αλλαγής; Αυτό είναι το βασικό στοίχημα της… μάχης για τη Φώφη Γεννηματά, η οποία προσπαθεί να τα δώσει όλα τώρα που μπήκαμε στην τελική ευθεία. Το «όλα» της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής περιλαμβάνει βέλη και προς τον ΣΥΡΙΖΑ και προς τη Ν.Δ., ενώ δεν περνά απαρατήρητη και μια στροφή προς τον πιο ΠΑΣΟΚ εαυτό του κόμματος. 
«Οι Έλληνες ξέρουν πότε και με ποιον έζησαν καλύτερα, με το ΠΑΣΟΚ. Το θυμούνται οι παλιότεροι, ήρθε η ώρα να το ζήσουν και τα νέα παιδιά με το Κίνημα Αλλαγής» είπε χαρακτηριστικά κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου η Γεννηματά. Άλλωστε η «επιστροφή» του ήλιου και του ονόματος είναι και μια προσπάθεια «περιχαράκωσης» του εκλογικού χώρου που διεκδικείται από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Προσκλητήριο

«Είναι το πρώτο βήμα για τη μεγάλη ανατροπή που θα γίνει στις εθνικές εκλογές» σημείωσε η Γεννηματά για τον χαρακτήρα που προσδίδει στις ευρωεκλογές κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής ομιλίας της στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του Κινήματος Αλλαγής. 
Μεταξύ άλλων η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛΛ τόνισε ότι «αγωνιζόμαστε απέναντι στη Δεξιά, στη Ν.Δ. Απέναντι στην προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να μετατρέψει τις εκλογές σε εσωτερικό δημοψήφισμα». Αλλά και πως «αγωνιζόμαστε και απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Τσίπρα, τους εκφραστές του λαϊκισμού, της νέας Δεξιάς». Ενώ δήλωσε πως το Κίνημα Αλλαγής και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές «έχουμε μέτωπο απέναντι στην Ακροδεξιά» και παράλληλα κάλεσε «να φράξουμε τον δρόμο στην Ακροδεξιά, τον εθνικισμό, τον λαϊκισμό». 

Σε γενικές γραμμές όλες οι παρεμβάσεις της Γεννηματά θέλουν να καταδείξουν αυτό που και η ίδια λέει, ότι «ήρθε η ώρα να ξυπνήσει ο κοιμώμενος γίγαντας», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στη συνέντευξή της στο «Έθνος της Κυριακής», που δεν είναι άλλος από τους κεντροαριστερούς πολίτες. Έτσι, η πολυμέτωπη επίθεση από την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής περιέχει και κάλεσμα, ένα προσκλητήριο, σε αυτούς που τα προηγούμενα χρόνια επέλεξαν την αποχή, μια και δεν υπήρχε κάποιο κόμμα που να τους εκφράζει. 

Επίθεση σε Μητσοτάκη

Μια… «μπαταριά», πάντως, στην ίδια συνέντευξη έριξε η Γεννηματά και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ειδικά για την πολιτική του που, όπως τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, «όλα τα αφήνει στο έλεος των αγορών και διαλύει το κοινωνικό κράτος». Σύμφωνα με τη Γεννηματά, οι προτάσεις του Μητσοτάκη «δεν αφορούν τη μεσαία τάξη και τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις». 

Απαρατήρητη, πάντως, δεν πέρασε και η σκληρή προσωπική επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, που εξαπέλυσε το Κίνημα Αλλαγής με αφορμή τις θέσεις που διατύπωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. για το δώρο Χριστουγέννων. «Ο κ. Μητσοτάκης είναι πολιτικά, προγραμματικά και ηθικά εκτεθειμένος» υποστήριξε το Κίνημα Αλλαγής, τονίζοντας πως «αυτό είναι το πραγματικό σκληρό πρόσωπο της Ν.Δ., με το οποίο διαχρονικά η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη είναι δυναμικά απέναντι». 

Σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής, ο Μητσοτάκης «απέδειξε για μια ακόμη φορά πώς εννοεί την κοινωνική πολιτική. Με τις θέσεις αυτές αναδεικνύεται η κρυφή αλλά προκλητική και κοινωνικά άδικη ατζέντα της Ν.Δ., εις βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων». Και ρίχνοντας τα «βέλη» του προς το «γαλάζιο» στρατόπεδο τόνισε πως «όσο και αν το Γραφείο Τύπου της Ν.Δ. προβαίνει σε αόριστες διαψεύσεις, από την ίδια την ομιλία του στην Κύπρο προκύπτει ότι μιλά για περικοπή του δώρου Χριστουγέννων για τους εργαζόμενους». 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:36