search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:40
MENU CLOSE

Οι Γερμανοί δεν… ξέρουν τον Βέμπερ

24.04.2019 13:31
Βέμπερ: Απαράδεκτο να ταξιδεύει ο Χάικο Μάας στην Αθήνα ως μεσολαβητής - Να γίνει σαφές ότι είμαστε στο πλευρό της Ελλάδας  - Media

 

Μπορεί στην Ελλάδα ο Μάνφρεντ Βέμπερ να είναι ιδιαίτερα γνωστός και, μάλιστα, να… εξάπτει και τα πολιτικά πνεύματα στη χώρα, ωστόσο φαίνεται ότι στην πατρίδα του τη Γερμανία, ο προερχόμενος από το CSU υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περνά μάλλον απαρατήρητος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του Ινστιτούτου Έρευνας της YouGov για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων dpa για τις ευρωεκλογές, το 45% δήλωσε ότι δεν γνωρίζει κανέναν από τους εννέα κορυφαίους υποψηφίους των κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Bundestag.

Με 39%, η υπουργός Δικαιοσύνης Καταρίνα Μπάρλεϊ του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) εξακολουθεί να έρχεται πρώτη σε αναγνωρισιμότητα, ενώ μόνο ένας στους τέσσερις Γερμανούς (26%) γνωρίζει τον Μάνφρεντ Βέμπερ κι άλλοι τόσοι την επικεφαλής των Φιλελευθέρων (FDP) Nίκολα Μπέαρ.
 
Αρκετά πίσω βρίσκονται οι κορυφαίοι υποψήφιοι των Πρασίνων, Σκα Κέλερ (7%) και Σβεν Γκίνγκολντ (6%), καθώς και οι υποψήφιοι του Die Linke Οζλεμ Άλεφ Ντεμιρέλ (15%) και Μάρτιν Σίρντεβαν (4%).
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:39