20/10/2020 08:58:33

Απειλείται με οικονομικό κραχ το Λαϊκό Κόμμα μετά τη συντριβή

Απειλείται με οικονομικό κραχ το Λαϊκό Κόμμα μετά τη συντριβή - Media

 

Η ραγδαία πτώση του εκλογικού ποσοστού του Λαϊκού Κόμματος στις εκλογές της Κυριακής στην Ισπανία προκαλεί, εκτός από σαφές οικονομικό πρόβλημα, και οικονομική ασφυξία!

Το άλλοτε κραταιό κόμμα της ισπανικής δεξιάς έχασε το μισό της εκλογικής του δύναμης και αυτό σημαίνει ότι θα πέσει στο μισό και η κρατική επιχορήγηση η οποία φυσικά εξαρτάται από το εκλογικό ποσοστό.

Μέχρι και τον Απρίλιο το Λαϊκό Κόμμα λάμβανε περίπου 250.000 ευρώ το μήνα ως κρατική ενίσχυση αφού στις εκλογές του 2016 ήταν το πρώτο κόμμα με σχεδόν 8 εκατομμύρια ψήφους. Πλέον, μετά την εκλογική συντριβή το ποσό αυτό θα μειωθεί στις 137.000 και ήδη ο Πάμπλο Κασάδο και η ηγετική ομάδα ψάχνουν λύσεις.

Η σαφής μείωση της κρατικής ενίσχυσης βάζει σε κίνδυνο ακόμα και την ομαλή καταβολή της μισθοδοσίας στους υπαλλήλους του κόμματος όπως αναφέρουν την Τρίτη σε δημοσιεύματά τους ισπανικά ΜΜΕ.

Τέλος, η πτώση του εκλογικού ποσοστού (άρα και των εδρών) θα φέρει και τη μείωση του προσωπικού που θα μπορεί να εργάζεται για λογαριασμό του κόμματος στη Βουλή. Από τους 103 υπαλλήλους που εδικαιούτο με βάση το ποσοστό του 2016, το Λαϊκό Κόμμα θα έχει πλέον το πολύ 53.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.