search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:44
MENU CLOSE

Κούβα: Δε μπορούμε «να αποσύρουμε στρατιώτες που δεν υπάρχουν» από τη Βενεζουέλα

02.05.2019 06:07
Κούβα: Δε μπορούμε «να αποσύρουμε στρατιώτες που δεν υπάρχουν» από τη Βενεζουέλα - Media

 

Η διπλωματία της Κούβας επανέλαβε χθες Τετάρτη ότι δεν έχει αναπτύξει στρατεύματα στη Βενεζουέλα, χώρα που μαστίζεται από βαθιά πολιτική και οικονομική κρίση, χαρακτηρίζοντας τον ισχυρισμό της κυβέρνησης των ΗΠΑ περί του αντιθέτου «ψέμα». «Δεν μπορούμε να αποσύρουμε στρατεύματα που δεν υπάρχουν από τη Βενεζουέλα», είπε η Γιοάνα Ταβλάδα, υποδιευθύντρια του υπουργείου Εξωτερικών της Κούβας.

 Μολονότι επαναλαμβάνεται ο ισχυρισμός «πως η Κούβα έχει αναπτύξει 20.000 στρατιωτικούς στη Βενεζουέλα, ότι επεμβαίνουμε στα εσωτερικά της, αυτό είναι κάτι που η κυβέρνηση των ΗΠΑ γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν είναι αλήθεια», συνέχισε η Ταβλάδα, σύμφωνα με τον κρατικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Cubadebate. Προχθές Τρίτη ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε την Αβάνα ότι διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Βενεζουέλα για να υποστηρίξει την κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο και απείλησε να επιβάλλει ακόμη περισσότερες και σκληρότερες κυρώσεις στη νήσο εάν δεν αποσύρει αμέσως τα στρατεύματα που ερίζει ότι έχουν αναπτυχθεί εκεί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01