search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:43
MENU CLOSE

Κύπρος – serial killer: Το μυστήριο με τα τσιμεντομπλοκ του 35χρονου και οι δυσκολίες των αρχών

03.05.2019 11:24
«Βροχή» οι σφαίρες σε ξενοδοχείο της Κρήτης από μπαλωθιές σε κοντινό πανηγύρι - Πανικόβλητοι οι τουρίστες - Media

Υπομονή, επιμονή και τόλμη. Αυτές θα μπορούσαν να ήταν οι τρεις λέξεις που χαρακτηρίζουν τις έρευνες που συνεχίζονται για τρίτη και πλέον βδομάδα στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό.

Σύμφωνα με το sigmalive, στόχος, η ανεύρεση δυο ακόμη βαλιτσών εντός των οποίων βρίσκονται όπως όλα δείχνουν η Maricar Valdez και η 8χρονη κόρη της Λίβια Φλορεντία Μπουνέα, Έλενα Ναταλία.

Η πρώτη βαλίτσα που ανασύρθηκε ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα, είχε πλην του πτώματος της άτυχης γυναίκας και ένα τσιμεντομπλόκ. Όμοιο αντικείμενο εντοπίστηκε και χθες Πέμπτη σε βάθος περίπου 3 μέτρων. Οι έρευνες τώρα θα επικεντρωθούν δεξιά και αριστερά του χώρου όπου εντοπίστηκε το αντικείμενο, σε μεγαλύτερο βάθος, με στόχο να εντοπιστεί και βαλίτσα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η μαρτυρία που έχουν από τον 35χρονο οι Αρχές αναφέρει ότι στην δεύτερη βαλίτσα έδεσε τσιμεντομπλόκ ενώ στην πρώτη το είχε βάλει μέσα. Άγνωστο παραμένει ωστόσο το τι έκανε με την τρίτη βαλίτσα, εντός της οποίας δηλαδή, βρίσκεται η σορός ενός 8χρονου παιδιού. Μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί κανένα ίχνος απ’ αυτήν.

 

Το μυστήριο με τα τσιμεντομπλόκ

Σοκ προκαλεί μόνο η σκέψη ότι ο ίλαρχος αφού διέπραξε τα ειδεχθή εγκλήματα, τοποθέτησε σε ταξιδιωτικές βαλίτσες άψυχα σώματα. Η «ιδέα» μάλιστα να τοποθετήσει είτε εντός είτε εκτός βαλίτσας τσιμεντομπλόκ προκαλεί περισσότερη φρίκη.

Μυστήριο αποτελεί ο λόγος που τοποθετούσε τα τσιμεντομπλόκ, αφού η εποχή κατά την οποία διαπράχθηκαν τα εγκλήματα, η λίμνη δεν είχε υψηλή στάθμη νερού και η γενικότερη χωρητικότητα νερού ήταν σαφώς πολύ λιγότερη από την σημερινή. 

Μυστήριο επίσης αποτελεί το γιατί σε άλλη βαλίτσα τοποθέτησε μέσα το τσιμεντομπλοκ και σε δεύτερη το έδεσε εκτός. Αυτό ενδεχομένως να δικαιολογείται μέσω της χρονικής περιόδου που διέπραξε το έγκλημα. 

 

Ποιες οι δυσκολίες

Οι έρευνες στην περιοχή της Κόκκινης Λίμνης είναι πλέον καθημερινές και διαρκούν κοντά στις 10 ώρες. Υπό την ομπρέλα της Πυροσβεστικής άνδρες της ΕΜΑΚ αλλά και της ιδιωτικής εταιρείας Brasal επιχειρούν στην λίμνη, η ορατότητα της οποία καθιστά δυσκολότερο το έργο.

Η δομή της λίμνης στο κάτω μέρος, στον βυθό δηλαδή, ομοιάζει με την δομή στο πάνω μέρος. Ο υπερβολικός όγκος λάσπης που υπάρχει ωστόσο στο κάτω μέρος της λίμνης δυσκολεύει τις έρευνες και περιορίζει σε μεγάλο βαθμό την ορατότητα. Οι άνεμοι και ο κυματισμός εντός της λίμνης προκαλούν μικρή μετακίνηση της λάσπης και κατ΄ επέκταση και των αντικειμένων που βρίσκονται σε αυτήν.

Φως στις έρευνες αναμένεται να ρίξει το τελευταίας τεχνολογίας σύστημα, sonar το οποίο καταφθάνει σήμερα στην Κύπρο. Μέσω των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων που θα καταγράψει θα διαφανούν και αντικείμενα τα οποία δεν ήταν δυνατό να εντοπιστούν με τη χρήση της ρομποτικής κάμερας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:43