search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:23
MENU CLOSE

Αυστηρό μήνυμα Μογκερίνι σε Τουρκία: Σταματήστε τις παράνομες ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ, θα αντιδράσουμε

04.05.2019 12:05

 

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία για τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, απηύθυνε η Ευρωπαϊκή Ενωση δια της Ύπατης Εκπροσώπου της. 

Η Φεντερίκα Μογκερίνι προειδοποίησε την Άγκυρα να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες, αναφορικά με τις σχεδιαζόμενες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και την κάλεσε να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου. Μάλιστα διεμήνυσε στην Τουρκία πως σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει κατάλληλη αντίδραση από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Εκφράζουμε σοβαρή ανησυχία για την ανακοινωμένη πρόθεση της Τουρκίας να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κύπρου. Τον Μάρτιο του 2018, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδίκασε ισχυρά τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο», τόνισε η Μογκερίνι.

«Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε επειγόντως την Τουρκία να δείξει αυτοσυγκράτηση, να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στην ΑΟΖ της και να απόσχει από όποια τέτοια παράνομη ενέργεια, στην οποία η Ευρωπαϊκή Ενωση θα απαντήσει καταλλήλως και σε πλήρη αλληλεγγύη με την Κύπρο», συμπλήρωσε η Φεντερίκα Μογκερίνι.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:22