search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:08
MENU CLOSE

Τουρκική προκλητικότητα: Με τους S-400 το Αιγαίο θα γίνει «τουρκική λίμνη», γράφει η Yeni Şafak

06.05.2019 09:33
Τουρκική προκλητικότητα: Με τους S-400 το Αιγαίο θα γίνει «τουρκική λίμνη», γράφει η Yeni Şafak  - Media

 

Οι S-400 θα τοποθετηθούν στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, για να ελέγχουν την Ελλάδα και τα ενεργειακά σχέδια της Κύπρου, υποστηρίζει σήμερα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα ‘Γενί Σαφάκ’, με πρωτοσέλιδο τίτλο ‘Να ο λόγος του πανικού για τους S-400’.

Όπως γράφει το sigmalive, η τουρκική εφημερίδα, οι ΗΠΑ και άλλες χώρες της Δύσης βρίσκονται σε πανικό, γιατί, «από τη στιγμή που οι δύο συστοιχίες των S-400, που η Τουρκία ετοιμάζεται να παραλάβει τον Ιούλιο, τοποθετηθούν η μία στη Σμύρνη και η άλλη στην Αντιόχεια, το Αιγαίο και η Μεσόγειος θα καταστούν ‘τουρκική λίμνη’».

Η ‘Γενί Σαφάκ’ υποστηρίζει ότι η τοποθέτηση των S-400 στις συγκεκριμένες περιοχές έχουν ως στόχο:

Στη Μεσόγειο, να ελέγξουν τον εναέριο χώρο και να φέρουν τα πάνω κάτω στα σχέδια του ενεργειακού πολέμου που διεξάγεται στην περιοχή.

Στο Αιγαίο, να ρίξουν στο κενό τα σχέδια κατοχής της Αθήνας, ακόμη και στα νησιά που έπρεπε να είναι αποστρατικοποιημένα αλλά η Αθήνα έχει τοποθετήσει στρατιωτικά φυλάκια. Κι επίσης, από τη στιγμή που όλα τα αεροσκάφη που θα απογειώνονται από την Ελλάδα θα εντοπίζονται αμέσως από τα ραντάρ των S-400, η Ελλάδα θα σταματήσει τις απειλές κατά της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Και τέλος στη Συρία, να εμποδίσουν τη δημιουργία ‘διαδρόμου τρομοκρατίας’ από τους Κούρδους της Συρίας (YPG).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01