search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:49
MENU CLOSE

Τσίπρας: Τις επόμενες μέρες θα αναγγείλουμε μόνο μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης

06.05.2019 17:13
Απόσπασμα από την ομιλία του Άρη Βελουχιώτη στην αρχή της ομιλίας Τσίπρα – Δείτε τι είπε ο πρωθυπουργός - Media

 

Οι Ρομά δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας, παιδιά ενός κατώτερου θεού, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας λίγο μετά τις 20.00 το απόγευμα της Δευτέρας στην Ξάνθη.

Χτίσαμε θεμέλια για ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως θρησκείας και καταγωγής, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Σήμερα δίνουμε μήνυμα νίκης κόντρα στην προπαγάνδα και τους μύθους.
Τα εκλογικά αποτελέσματα τα κρίνουν οι ψηφοφόροι. Όχι η δημοκόποι και οι δημοσκόποι», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είμαι βαθιά πεπεισμένος η 4ετία της διακυβέρνησής μας, παρά τις δυσκολίες, ήταν η περίοδος που για πρώτη φορά υπήρξε σχέδιο για την ανόρθωση του κοινωνικού κράτους. Δημιουργούμε πια ίσες ευκαιρίες για όλους ανεξαρτήτως θρησκείας και καταγωγής», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην πρόταση μομφής, υπογραμμίζοντας:

«Ο κ. Μητσοτάκης έκανε πριν λίγο μεγάλο πολιτικό λάθος με την κατάθεση της πρότασης μομφής. Στη θέση του θα κρυβόμουν και από τη Βουλή.

Στην πρόταση μομφής έθεσε ως κεντρικό δίλημμα παραφράζοντας το δικό μας σύνθημα. Για πρώτη φορά αρχηγός της συντηρητικής παράταξης είχε φτάσει σε τόσο φθηνό μιμιτισμό.

Ο κ. Μητσοτάκης μιλά στο όνομα των πολλών που όταν κυβερνούσε τους τσάκισε, αυτός που χαρακτήριζε τους πολλούς “αδαή πλειοψηφία” και πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε την κατάργηση του δώρου.

Ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί εργαλειοποίηση με χοντροκομμένο τρόπο και εκθέτει και μειώνει με αυτόν τον τρόπο τον κ. Κυμπουρόπουλο και κάθε συμπολίτη μας με αναπηρία.

Ο κ. Μητσοτάκης με την εργαλειοποίηση αυτή φανερώνει τη βαθιά του υποκρισία. Ο ανθρωπος που κάλυψε τον σύμβουλό του που καταδικάστηκε για παιδεραστεία και ασέλγεια δεν μπορεί να μιλά για ηθική».

«Μετατρέπουμε την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης και ο κ. Μητσοτάκης θα κληθεί στη Βουλή να μιλήσει εφ’ όλης της ύλης», τόνισε.

«Έχω την πεποίθηση δεν κάνει ο Μητσοτάκης πρόταση μομφής στην κυβέρνηση, αλλά ο λαός στον Μητσοτάκη που θα τον συνοδεύουν πάντα 3 λέξεις: Siemens, Novartis, offshore. Στη Βουλή θα μιλήσουμε και για τις 120 δόσεις -να μας πει αν θα την ψηφίσει – για την αύξηση μισθού, τη μείωση της ανεργίας , τα επιδόματα που θέλει να καταργήσει», συμπλήρωσε.

«Τις επόμενες μέρες θα αναγγείλουμε μόνο μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης για αδύναμους, χαμηλοσυνταξιούχους, μεσαία τάξη, επιχειρηματικότητα. Αύριο με τον υπουργό Οικονομικών θα ανακοινώσουμε το πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία και για τον δημοσιονομικό χώρο. Έχουμε στο μυαλό μας τους πολλούς, όταν κάποιοι αγωνίζονται για τα συμφέροντα των λίγων. Όσον αφορά τη Θράκη την 4ετία εγκρίθηκαν σημαντικά έργα μέσω ΕΣΠΑ, που πλέον υλοποιούνται», ανέφερε.

«Ρομά και μουσουλμανική μειονότητα δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στον νόμο και πρέπει να έχουμε ίσες ευκαιρίες. Ο μεγάλος πλούτος της Θράκης είναι αυτός της πολυπολιτισμικότητας και της ειρηνικής συνύπαρξης. Προχωρούμε σε σχέδιο ανάταξης της οικονομίας και στήριξης του κοινωνικού κράτους. Τα διλήμματα για ευρωεκλογές ξεκάθαρα. Ή ταυτιζόμαστε με μεγάλα ιδανικά ή δίνουμε προοπτική νίκης στον ανθέλληνα Βαυαρό πολιτικό κ. Βέμπερ, που θέλει να εκδικηθεί τον ευρωπαϊκό Νότο. Επιλέγουμε Ευρώπη λιτότητας ή αξιοπρέπειας, αλληλεγγύης, δημοκρατίας. Εμείς λογοδοτούμε μόνο σε έναν αφέντη τον λαό, όχι στα μεγάλα τζάκια, τους τραπεζίτες», πρόσθεσε.

Ακόμη, μίλησε στη νεολαία, επισήμανε: «Θέλω να απευθυνθώ στους νέους που για πρώτη φορά θα ψηφίσουν: Εμείς τους έχουμε εμπιστοσύνη, είναι η γενιά που αξίζει σεβασμό. Μη χαραμίσετε τις σφαίρες και τα όπλα σας, να πάτε στην κάλπη μαζικά, μην επιλέξετε εκείνους που κάνουν κουρέλια τα όνειρα σας».

«Ο κόσμος στηρίζει τη Μεγάλη Προοδευτική Συμμαχία για να κάνουμε το δίκαιο πράξη για την Ελλάδα των πολλών», τόνισε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:26