search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:04
MENU CLOSE

Εγκαινιάζεται το νέο Μουσείο του ΟΣΕ στη Λεύκα στις 20 Μαίου (Photos)

09.05.2019 09:44
Εγκαινιάζεται το νέο Μουσείο του ΟΣΕ στη Λεύκα στις 20 Μαίου (Photos) - Media

 

Μία σημαντική νέα αρχή ενδεχομένως να κάνει το Σιδηροδρομικό Μουσείο του ΟΣΕ

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν, την Δευτέρα 20 Μαΐου, από τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη.

Σημειώνεται ότι, το υφιστάμενο μουσείο βρισκόταν στα Σεπόλια, στο οποίο ωστόσο ξεκίνησαν οι εργασίες υπογειοποίησης των γραμμών.

Έτσι, το Σιδηροδρομικό Μουσείο θα φιλοξενηθεί στον χώρο ενός διατηρητέου και ιστορικού κτιρίου, γνωστού ως «Ροτόντα» στον Πειραιά, κατασκευασμένο το 1905.

O νέος χώρος θα είναι σε θέση να προσελκύσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών εφόσον βρίσκεται σε απόσταση 5 λεπτών (οδικώς ή σιδηροδρομικώς) από το λιμάνι του Πειραιά και δίπλα σε στάση του Προαστιακού (Λεύκα)

Όλος ο περιβάλλον χώρος θα αναπλασθεί και θα γίνει χώρος αναψυχής, πολιτισμού και περιπάτου με κονδύλια που θα προέλθουν από την ΕΕ!

Στο νέο μουσείο μπορεί κανείς να μάθει για την ιστορία των σιδηροδρόμων, να γωνρίσει εξαρτήματα, στοιχεία προσωπικά των εργατών που δούλεψαν εκεί.

Το κτίριο της ροτόντας είναι εντυπωσιακό. Για παράδειγμα οι φεγγίτες του κτιρίου είναι μοναδικοί, και σχεδιάστηκαν με τέτοιον τρόπο ώστε το φως της ημέρας, από την πρώτη ακτίδα μέχρι την τελευταία, να μπαίνει στο χώρο, σε όλη την έκτασή του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01