search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:20
MENU CLOSE

«Απάνθρωπες συνθήκες» στο νοσοκομείο Βόλου καταγγέλλει ο Δ. Κουφοντίνας

09.05.2019 13:23
«Ελλοχεύει κίνδυνος» - Το σκεπτικό των δικαστών για το «όχι» στον Κουφοντίνα - Media
 
Για απάνθρωπη μεταχείριση και βασανισμό του κάνει λόγο ο Δημήτρης Κουφοντινας, σε επιστολή του προς το διευθυντή του νοσοκομείου Βόλου όπου νοσηλεύεται μετά την απεργία πείνας που πραγματοποιεί από τις 2 Μαΐου, μετά το νέο «όχι» του εισαγγελέα στη χορήγηση και νέας άδειας εξόδου του από τις φυλακές.
 
Στην επιστολή του ο Δ. Κουφοντίνας ζητεί να μεταφερθεί άμεσα από το 2ο, όπως λέει, υπόγειο του νοσοκομείου σε κατάλληλη κλινική του νοσοκομείου.
 
Αναλυτικά, η επιστολή του Δημήτρη Κουφοντίνα προς το διευθυντή του νοσοκομείου έχει ως εξής:
 
«Προς τον Διευθυντή
 
Δέχτηκα να μεταφερθώ στο νοσοκομείο σας, μετά από πιέσεις, προκειμένου να υπάρχει κατάλληλο νοσηλευτικό περιβάλλον (υποστήριξη νοσηλευτικού προσωπικού), δεδομένου ότι είμαι από 2/5 σε απεργία πείνας.
 
Οι συνθήκες διαμονής μου εδώ, στην αποθήκη του 2ου υπογείου του κτιρίου του νοσοκομείου, δίπλα από το νεκροτομείο , συνιστούν απάνθρωπη μεταχείριση και βασανισμό .
 
Γι΄αυτό
 
Ζητώ να μεταφερθώ άμεσα σε κατάλληλη κλινική του νοσοκομείου , ώστε να υπάρχει παρουσία νοσηλευτών υποβοήθησης στην κάλυψη των στοιχειωδών ατομικών αναγκών.
 
ΑΛΛΟΙΩΣ ΔΗΛΩΝΩ
 
Ότι δεν θέλω να παραμείνω άλλο στο νοσοκομείο σας και δηλώνω και υπογράφω με κάθε ευθύνη μου ότι θέλω να επιστρέψω άμεσα στην ΕΑΚΝ Κασσαβέτειας , στο χώρο κράτησης μου και όπου θα συνεχίσω την απεργία πείνας.
 
ΚΑΙ
 
Μέχρι τότε δεν θα δεχθώ καμία επίσκεψη και παρακολούθηση από οποιονδήποτε γιατρό ή νοσηλευτή του νοσοκομείου σας , που θεωρώ εκ των προτέρων προσχηματική και προσβλητική και δηλώνω ότι κάθε τέτοια προσπάθεια συνιστά βίαιη και αναγκαστική νοσηλεία η οποία δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη θέληση μου, στην οποία δεν συναινώ.
 
Η παρούσα δήλωση δεν στρέφεται σε καμία περίπτωση κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που κάνει ευσυνείδητα μέσα στις αντίξοες αυτές συνθήκες τη δουλειά του.
 
9/5/2019
 
Δημήτρης Κουφοντίνας
 
2ο Υπόγειο»

Ίσως και αύριο η απόφαση για το αίτημα άδειας

Επί δυόμισι ώρες συνεδρίαζε το μεσημέρι της Πέμπτης το Τριμελές Δικαστικό Συμβούλιο Βόλου, που απαρτίζεται από την πρόεδρο Πλημμελειοδικών και ακόμα δύο δικαστικούς λειτουργούς, που εξέτασαν ξανά το θέμα της χορήγησης άδειας στον Δ. Κουφοντίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το magnesianews.gr, η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου ενδέχεται να ανακοινωθεί αύριο Πέμπτη ή ακόμη και τη Δευτέρα και ενώ ο κρατούμενος στις Φυλακές Κασσαβέτειας εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Βόλου, σε σταθερή κατάσταση, μετά από λιποθυμικό επεισόδιο που είχε, καθώς από την Πέμπτη 2 Μαΐου, που το Δικαστικό Συμβούλιο της φυλακής, μετά την απόρριψη του αιτήματος άδειας που είχε καταθέσει ξεκίνησε απεργία πείνας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:17