search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 06:26
MENU CLOSE

Economist για την Ελλάδα και τις πρόωρες εκλογές

16.03.2012 16:22
Economist για την Ελλάδα και τις πρόωρες εκλογές - Media

Στις τελευταίες εξελίξεις της Ελλάδας έκανε αναφορά η βρετανική επιθεώρηση Economist έχοντας σαν τίτλο: «Σε σταθερή πορεία, παραδόξως» κάνοντας λόγο και για τις επερχόμενες εκλογές.

Στις τελευταίες εξελίξεις της Ελλάδας έκανε αναφορά η βρετανική επιθεώρηση Economist έχοντας σαν τίτλο: «Σε σταθερή πορεία, παραδόξως» κάνοντας λόγο και για τις επερχόμενες εκλογές.

Σχετικά με τις εκλογές, o Economist εκτιμά ότι η πρόωρη διεξαγωγή τους θα δημιουργήσουν σταθερότητα παρά αναστάτωση, θεωρώντας πολύ πιθανό να σχηματιστεί κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και γράφει: «οι κινδυνολόγοι θεωρούν ότι θα ενισχυθoύν τα τρία κόμματα της Αριστεράς ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, αλλά και κόμματα όπως η Χρυσή Αυγή, η οποία για πρώτη φορά ενδέχεται να μπει στη Βουλή… Συνολικά μέχρι και δέκα κόμματα μπορεί να καταφέρουν να μπουν στο Κοινοβούλιο. Πόση αξία θα έχουν όμως;»

Επιπρόσθετα, η επιθεώρηση αναφέρει ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ παραμένουν μεγάλα κόμματα, η ΝΔ έχει σαφές προβάδισμα, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενδεχομένως να συσπειρώσει και πάλι ένα σημαντικό κομμάτι της βάσης του κόμματος.

«Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η ΝΔ με το μπόνους των 50 εδρών που δίνει ο εκλογικός νόμος, θα σχηματίσει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Ένας τέτοιος συνασπισμός θα είχε ισχυρή πλειοψηφία. Ενδεχομένως αρκετοί νυν υπουργοί να παραμείνουν στη θέση τους… Ακόμα και ο κ. Παπαδήμος μπορεί να πειστεί από τον κ. Σαμαρά να παραμείνει, ίσως και ως αντιπρόεδρος. Θα ήταν μια διαβεβαίωση στην Ευρώπη ότι η χώρα εξακολουθεί να βαδίζει στο σωστό δρόμο», γράφει χαρακτηριστικά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 02:46