search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:01
MENU CLOSE

Ένα μίλι δρόμος στο σεληνόφωτο

16.03.2012 07:57
Ένα μίλι δρόμος στο σεληνόφωτο - Media

Το βιβλίο βασίζεται στην περίπτωση εκείνη που η εφαρμογή του νόμου, η δικαιοπραξία και το φυσι­κό επακόλουθό της, έχουν τα αντίθετα αποτελέ­σματα από το γενικώς αποδεκτό προσδοκώμενο.

Ντένις Λεχέιν

Μετάφραση: Θωμάς Σκάσσης Εκδόσεις: Κέδρος Σελ.: 382

Το βιβλίο βασίζεται στην περίπτωση εκείνη που η εφαρμογή του νόμου, η δικαιοπραξία και το φυσι­κό επακόλουθό της, έχουν τα αντίθετα αποτελέ­σματα από το γενικώς αποδεκτό προσδοκώμενο. Συγκεκριμένα, ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Πάτρικ Κένζι έχει αναλάβει την υπόθεση της απαγωγής ενός τετράχρονου κοριτσιού, της Αμάντα Μακ Κρίντι. Ο ντετέκτιβ, αφού καταφέρνει να τη βρει, την επι­στρέφει, όπως είναι φυσικό, στην οικογένειά της: έναν αυταρχικό πατέρα και μια μητέρα λεσβία, η οποία συζεί με τη σύντροφό της. Αυτή η φαινομε­νικά αίσια κατάληξη για τη ζωή της Αμάντα είναι το κλειδί της ιστορίας, μιας και βρισκόμαστε σε μια περίπτωση όπου το προφανές αποδεικνύεται χειρότερο από το αδιανόητο. Και όλα αυτά, γιατί η ζωή της Αμάντα, καθώς όλα δείχνουν, θα ήταν καλύτερη αν τελικά έμενε με τους απαγωγείς της παρά με την οικογένειά της. Στο μεταξύ, η ζωή κυλά και ο Πάτρικ Κένζι έχει αποκτήσει τη δική του οι­κογένεια. ωστόσο, εκεί που αυτή η παλιά υπόθεση της Αμάντα έχει γίνει πια παρελθόν και ο Πάτρικ ασχολείται με τη δική του κόρη, μια σπάνια κακή τύχη φέρνει τον ντετέκτιβ αντιμέτωπο με αυτή την υπόθεση. Για δεύτερη φορά η Αμάντα πέφτει θύμα απαγωγής – αυτή τη φορά, στα δεκαέξι της χρόνια. Μια συγγενής της, η θεία της Μπεατρίς, προσλαμ­βάνει για άλλη μια φορά τον Πάτρικ προκειμένου να ξαναβρεί το κορίτσι. Η συνείδηση του Πάτρικ – παρά το ότι στην πρώτη απαγωγή έκανε το καθή­κον του στο ακέραιο – σκιάζεται από ενοχές για το αν τελικά τότε έπραξε το σωστό.

Ξενοφών Μπρουντζάκης [email protected]

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:01