search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:21
MENU CLOSE

«Κερκόπορτα» εντοπίστηκε στο WhatsApp: Προσοχή στις «περίεργες» κλήσεις

14.05.2019 15:24
Κορωνοϊός: Το WhatsApp περιορίζει τη δυνατότητα προώθησης «περίεργων» μηνυμάτων - Media
 
Συναγερμός έχει σημαίνει στους χρήστες του WhatsApp, της δημοφιλούς εφαρμογής μηνυμάτων, καθώς η εταιρεία παραδέχθηκε ότι εντοπίστηκε κενό ασφαλείας το οποίο επηρεάζει όλες τις εκδοχές της εφαρμογής.
 
Συγκεκριμένα, η WhatsApp η οποία ανήκει στο Facebook ανέφερε ότι το κενό ασφαλείας αφορά και τα iPhone και τα κινητά Android και ότι μέσω αυτής μπορεί να εγκατασταθεί στις συσκευές κακόβουλο λογισμικό.
 
Η εταιρεία κάλεσε τους χρήστες να αναβαθμίσουν την εφαρμογή και το λειτουργικό σύστημα του κινητού τους, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος για τα προσωπικά δεδομένα τους.
 
Η εφαρμογή του WhatsApp έχει περίπου 1,5 δισεκατομμύρια χρήστες, ενώ σύμφωνα με τους Financial Times το κενό ασφαλείας στην εφαρμογή επιτρέπει την εγκατάσταση λογισμικού παρακολούθησης στα κινητά.
 
Μάλιστα, η μετάδοση του κακόβουλου λογισμικού μπορούσε να γίνει μέσω απλής τηλεφωνικής κλήσης χρησιμοποιόντας το WhatsApp, χωρίς ο χρήστης να απαντήσει καν στην κλήση.
 
Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο, καθώς η εφημερίδα ανέφερε ότι το κακόβουλο λογισμικό είχε δημιουργηθεί από ισραηλινή εταιρεία που ειδικεύεται στην κυβερνοπαρακολούθηση.
 
Η εταιρεία ανέφερε ότι ερευνά το ενδεχόμενο το λογισμικό της να έχει χρησιμοποιηθεί από μη νόμιμους χρήστες.
 
Πηγή: USA Today
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01