22/01/2021 14:52:14

Άνοιξε τα «πανιά» του το Tinos Food Paths 2019 – Μαγειρέματα και ανακαλύψεις με σπουδαίους σεφ στην Τήνο (Photos)

Άνοιξε τα «πανιά» του το Tinos Food Paths 2019 – Μαγειρέματα και ανακαλύψεις με σπουδαίους σεφ στην Τήνο (Photos) - Media

 

Το Tinos Food Paths 2019 άνοιξε τα πανιά του και ξεκίνησε το ταξίδι του με δύο προορισμούς στο νησί της Τήνου.

Σύμφωνα με το tinostoday.gr, ένας προορισμός είναι η Παλαιά Ψαραγορά στην Χώρα του νησιού όπου έκαναν ποδαρικό και μαγείρεψαν οι αγαπημένοι Ηλίας Μαμαλάκης, Νίκος Κουκιάσας και Άρης Βεζενές.

Ο κόσμος απόλαυσε τις γεύσεις που δημιούργησαν με τηνιακές πρώτες ύλες οι γνωστοί σε όλους μας chefs. Το παραμύθι ενός βιωματικού οδοιπορικού ξεκινάει στον επόμενο προορισμό στην όμορφη Καλλονή στην ενδοχώρα του νησιού, με «κόκκινη κλωστή, δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη…».Η κόκκινη κλωστή οδηγεί στην διαδρομή που έχει χαραχτεί μέσα στο χωριό της Καλλονής, καθώς και στην εξοχή της: στα χωράφια, στους μύλους, στα αλώνια.Οι εκπλήξεις που περιμένουν στην διαδρομή είναι πολλές : «Σκιάχτρα» που δημιούργησαν οι μαθητές των σχολείων του νησιού, αναμμένους φούρνους που σιγοψήνουν ψωμί, τοπικά εδέσματα και πολλές ιστορίες από το παρελθόν που αφηγούνται οι άνθρωποι του χωριού με “αγελούδες” και άλλα ξωτικά. Οι άνθρωποι της Καλλονής έχουν κάλλος, έχουν ομορφιά, έχουν καλοσύνη και αρετή θα το ανακαλύψετε στην επίσκεψή σας στο χωριό.

Στο πάρτι έναρξης που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 12 Μαίου , η Παλαιά Ψαραγορά μεταμορφώθηκε στο μεγαλύτερο Aegean Cocktails Pop Up Bar στο πλαίσιο του 3ο Aegean Cocktail & Spirits Workshop από την Difford’s Guide που συμβαίνει αυτή την ώρα στην Τήνο.Κορυφαίοι bartenders από την Ελλάδα και το εξωτερικό επισκέφθηκαν το νησί και δημιούργησαν εντυπωσιακά cocktails με ελληνικές πρώτες ύλες.Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις δράσεις του Tinos Food Paths μέχρι την Κυριακή 19 Μαΐου στο νησί της Τήνου, να δοκιμάσετε τοπικές γεύσεις και να βιώσετε τον μαγικό κύκλο της ζωής που δημιουργήσαμε στην ενδοχώρα του νησιού.

Tinos Food Paths, ένα γαστρονομικό παιχνίδι γνωριμίας με τον τόπο και τους ανθρώπους του

Το Tinos Food Paths «γεννήθηκε» το 2015 και από τότε αναπτύσσεται και ενώνει τον κόσμο στα γευστικά μονοπάτια της Τήνου.

Η ιδέα πίσω από αυτή τη γιορτή είναι ο σεβασμός και η αγάπη για τα ντόπια προϊόντα και η προβολή τους. Η όλη προσπάθεια βασίζεται στη συνεργασία και στην προσπάθεια διαχείρισης της γαστρονομίας. Με περηφάνια για την Τήνο, που αποτελεί από μόνος του ένας γαστρονομικός προορισμός, χαράζονται νέες διαδρομές και ιστορίες γεύσης.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.