14/10/2019 17:45:40

Στάση εργασίας της ΠΟΣΠΕΡΤ: «Όχι» στην διακαναλική συνέντευξη της Χρυσής Αυγής

Στάση εργασίας της ΠΟΣΠΕΡΤ: «Όχι» στην διακαναλική συνέντευξη της Χρυσής Αυγής - Media

 

Στάση εργασίας από τις 17.00 έως τις 19.00 το απόγευμα της Πέμπτης αναμένεται να πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ προκειμένου να μην γίνει η προβολή της διακαναλικής συνέντευξης τύπου της Χρυσής Αυγής.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ:

«Η ΠΟΣΠΕΡΤ με ομόφωνη απόφασή της, προκηρύσσει στάση εργασίας την Πέμπτη 16/5/2019 από τις 17.00 έως τις 19.00, προκειμένου να μην υπάρξει προβολή της διακαναλικής συνέντευξης τύπου της Χ.Α από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Η πρόσφατη απόφαση της διακομματικής επιτροπής της Βουλής σε ότι αφορά την προβολή της Χ.Α από τα ΜΜΕ είναι αφενός σε αντίφαση με την προγενέστερη απόφασή που αφορούσε στη διακοπή της χρηματοδότησης της, η οποία επικυρώθηκε και από το ΣΤΕ και αφετέρου δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο.

Εμείς την καλούμε και πάλι, όπως πράξαμε πριν από ένα μήνα μέσω της ανοιχτής επιστολής μας προς τον πρόεδρο και τα κόμματα της Βουλής, να τροποποιήσει αυτή την απόφαση που χρηματοδοτεί την προβολή της Χ.Α και να στηρίξει την ουσία του θεσμικού – δημοκρατικού καθήκοντος της ΕΡΤ,του ιδρυτικού της νόμου που ψηφίστηκε από την ίδια Βουλή, και όλων όσων μετέχουν στο υφιστάμενο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο , ώστε να μην χρησιμοποιηθούν οι δημόσιες συχνότητες ως μέσο «μετάγγισης» στο τηλεοπτικό κοινό του τοξικού και αντιδημοκρατικού περιεχομένου των ρατσιστικών, μισαλλόδοξων και μισάνθρωπων φασιστικών προταγμάτων της Χ.Α.

Συνάδελφισσες, συνάδελφοι

Όλοι μαζί συμμετέχουμε σε αυτήν την κινητοποίηση προστατεύοντας για άλλη μια φορά την Δημοκρατία της οποίας θεματοφύλακας είναι και η δημόσια ραδιοτηλεόραση».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.