search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:46
MENU CLOSE

Συνέντευξη Μαρινάκη: «Το 2015 ψήφισα Ποτάμι» – «Δήθεν αριστερός ο Τσίπρας» – «Τυπικές οι σχέσεις μου με Μητσοτάκη»

16.05.2019 20:05
Συνέντευξη Μαρινάκη: «Το 2015 ψήφισα Ποτάμι» - «Δήθεν αριστερός ο Τσίπρας» - «Τυπικές οι σχέσεις μου με Μητσοτάκη»  - Media

 

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο εφοπλιστής και ηγέτης του Ολυμπιακού σε μια σπάνια τηλεοπτική εμφάνισή του, αναφέρθηκε στην εμπλοκή του στην πολιτική και στα Μέσα Ενημέρωσης, ενώ απάντησε για τις δικαστικές περιπέτειες και το δήμο του Πειραιά. Μεταξύ άλλων ο Βαγγέλης Μαρινάκης είπε:

  • «Το 2014 πίστευα ότι κάτι καινούργιο μπορεί να έρθει στον τόπο μας και ότι αυτοί οι άνθρωποι (σ.σ. ΣΥΡΙΖΑ) θα μπορούσε να είναι κάτι διαφορετικό. Εγώ ψήφισα Ποτάμι. Δεν μπορώ να πω ότι ψήφισα ποτέ ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πίστευα ότι μπορούν να κάνουν κάτι γι’ αυτόν τον τόπο. Δυστυχώς αυτό που έχουμε δει μέχρι σήμερα είναι πολύ χειρότερο».
  • «Είχαμε μια καλή σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ από την μέρα που ξεκίνησε η διαδικασία για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Πίστευα και πιστεύω ακόμα ότι ήταν κάτι σωστό και συμμετείχα σ’ αυτή τη διαδικασία. Βοήθησα κιόλας με τον τρόπο μου και τη συμμετοχή μου. Είχε ένα αίσιο τέλος ο διαγωνισμός. Μετά ήρθε η απόφαση του ΣτΕ και ακυρώθηκε. Μιλάμε μέχρι το τέλος του καλοκαιριού του 2016».

Για ΔΟΛ, Mega, και Καμμένο

  • «Τα προβλήματα άρχισαν όταν ξεκίνησε η διαδικασία για τον ΔΟΛ. Δεν θα έμπαινα ποτέ να κάνω το λαγό ή τον κολαούζο οποιασδήποτε κυβέρνησης ή επιχείρησης. Πίστευα ότι το έχει ανάγκη ο τόπος οι δυο εφημερίδες να παραμείνουν. Καλό είναι να ακούγονται ορισμένες μεγάλες αλήθειες. Ο κ. Τσίπρας και το επιτελείο του για τους δικούς τους λόγους είχαν βάλει σκοπό ζωής να κλείσει το Μega. Το κατάφεραν. Ήθελαν να κλείσουν και οι δυο εφημερίδες (Νέα, Βήμα) ή να υπάρξει ένας επιχειρηματίας που θα τις αγοράσει και θα είναι όπως σήμερα το Έθνος, το Ντοκουμέντο ή η Νέα Σελίδα».
  • «Αν μου ζητηθεί να καταθέσω στην ελληνική δικαιοσύνη με συγκεκριμένα ονόματα στοιχεία (σ.σ. σχετικά με τις πιέσεις για τον ΔΟΛ) είναι κάτι που θα το πράξω. Τώρα να συζητήσω για συγκεκριμένα πρόσωπα, δεν θα το ήθελα».
  • «Ο Καμμένος τι θα μπορούσε να μου κάνει εμένα; Για ό,τι μου έχει κάνει τον έχω μηνύσει. Του έχω κάνει συγκεκριμένες αγωγές. Δεν υπολόγισα ποτέ ότι ο κ. Καμμένος μπορεί να μου κάνει κάποια ζημιά. Είναι κουραστικό που κάθε μέρα ένας άνθρωπος προσπαθεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα. Βλέπετε πάντως που βρίσκεται σήμερα στις δημοσκοπήσεις. Δεν πρότεινα εγώ τέτοιο πράγμα στον Παππά ή σε κάποιον άλλον, να τον απομακρύνει από την κυβέρνηση».

Για ΝΔ και οικογένεια Μητσοτάκη

  • «Βολεύει τον πρωθυπουργό να χρησιμοποιεί αυτά που λέει για μένα και τη ΝΔ. Είναι μεγάλο ψέμα που βολεύει τον κ. Τσίπρα. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα. Το να απαντάς με αυτό το επιχείρημα, πετάς την μπάλα όχι απλά στην εξέδρα, για να μιλήσουμε με ποδοσφαιρικούς όρους, αλλά εκτός εξέδρας. Οι εφημερίδες (σ.σ. Νέα, Βήμα) από την μέρα που άλλαξαν ιδιοκτησία έχουν παραμείνει στον ίδιο χώρο, στο κέντρο και την αριστερά. Έχω δεχτεί παράπονα από τη ΝΔ για το τι γράφουν οι εφημερίδες. Έχουμε καλούς δημοσιογράφους, αρθρογράφους και μπορείς να διαβάζεις όλες τις απόψεις. Το να ασκείς κριτική στην κυβέρνηση εγώ το θεωρώ εποικοδομητικό».
  • «Είμαι κουμπάρος με την κυρία Μπακογιάννη, όχι με τον κύριο Μητσοτάκη. Είχα μεγάλη εκτίμηση στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχουμε τυπικές σχέσεις. Δεν μπορώ να αισθανθώ έναν άνθρωπο φίλο όταν τον έχω δει λίγες φορές. Αν ήταν φίλος μου, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να το παραδεχτώ».
  • «Δεν έχω χρηματοδοτήσει ποτέ τη ΝΔ. Έγινε ολόκληρο θέμα για δυο, τρία αιρκοντίσιον».

«Καμία σχέση με Noor1»

  • «Στο δικό μου σκάφος ουδέποτε έχω φιλοξενήσει τον κ. Μητσοτάκη. Τον έχω δει ελάχιστες φορές. Έχει καταντήσει κουραστικό όταν κάνετε μια δύσκολη ερώτηση στον κ. Τσίπρα, αντί να απαντήσει αυτός να πετάει την μπάλα στην εξέδρα. Μίλησε για το Noor1. Δεν έχω καμία σχέση. Όσο εμπλέκεται ο κ. Τσίπρας με το Noor1, άλλο τόσο εμπλέκομαι κι εγώ».
  • «Ο κ Τσιπρας επικαλέστηκε και τα παιδιά του, ότι πήγε 4 μέρες κρουαζιέρα επειδή ήθελε να ξεκουραστεί, για να είναι μόνος με τα παιδιά του. Τα δικά μου παιδιά τα έχει σκεφτεί όταν βγαίνει κάθε μέρα παραβιάζοντας τα νόμο που ο ίδιος ψήφισε και αναφέρεται σε μια εν εξελίξει υπόθεση παραβιάζοντας τον νόμο αυτόν;».
  • «Δεν θα φτάσουν καν σε δίκη για το Noor 1. Ήταν μια σκευωρία από συγκεκριμένους ανθρώπους. Έχουν πολιτικοί ανάμιξη στην ιστορία αυτή και θα πληρώσουν ένα τίμημα στα χρόνια που έρχονται. Δεν είναι απειλή. Υπάρχουν οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον συγκεκριμένων λειτουργών και πολιτικών και σε λίγο καιρό θα βγουν αποφάσεις. Έχω προσφύγει και στο Διεθνές Δικαστήριο».
  • «Τα παιδιά μου είναι πολύ περήφανα για εμένα όπως ήμουν και εγώ για τον πατέρα μου. Βλέπουν έναν άνθρωπο που δουλεύει σκληρά καθημερινά και δημιουργεί. Δεν μπορώ να πω το ίδιο για τον Τσιπρα».

Για Τσίπρα, Μάτι, ΜΜΕ

  • «Ο Τσίπρας προέρχεται από πλούσια οικογένεια που πλούτισε κατά τη διάρκεια της Χούντας. Είναι δήθεν αριστερός ο κ. Τσίπρας».
  • «Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ελέγχω εφτά εφημερίδες. Για άλλη μια φορά μπερδεύτηκε από τον εαυτό του. Αυτός ελέγχει εφτά εφημερίδες. Η ΕΦΣΥΝ, η Αυγή, η Νέα Σελίδα, το Ντοκουμέντο, η Δημοκρατία, η Εσπρέσο και το Έθνος. Η, το Open τι είναι; Όταν μιλάει για το Βήμα και τα Νέα να είναι πιο προσεκτικός».
  • «Στο Μάτι όταν έκανε εκείνη τη σύσκεψη με τους αρμόδιους υπουργούς ήξερε ότι έχουμε νεκρούς. Και κορόιδευε τον ελληνικό λαό για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας».
  • «Εγώ είμαι ο Βαγγέλης Μαρινάκης που έρχομαι από τον Πειραιά κι όσον αφορά ένα νέο κόμμα που με είχατε ρωτήσει, δεν ήταν μέσα στα πλάνα μου. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτά που κάνω και δεν έχω και το χρόνο. Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική κεντρική σκηνή. Αν με ενδιέφερε, θα σας το έλεγα».

Για Καλογρίτσα

  • «Φτάσανε στο σημείο να μου στείλουν τον κ. Καλογρίτσα για να μου ζητήσει 20 εκατ. Ήρθε επίσημα στο γραφείο μου. Υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες και κάμερες ασφαλείας. Υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν στο κτίριο. Όλοι αυτοί ήταν εκεί να τον υποδεχτούν. Ο κατάλληλος να απαντήσει είναι ο κ. Καλογρίτσας και δεν το έχει διαψεύσει. Ήρθε στο γραφείο μου και το ραντεβού το κανόνισε ο κ. Παππάς, με εντολή του κ. Τσίπρας, με σκοπό να χρηματοδοτήσω τον κ. Καλογρίτσα. Γιατί να το καταγγείλω τότε; Ήταν κάτι παράνομο; Όχι. Απλά η κυβέρνηση ήθελε για το κόμμα ένα κανάλι. Αν είχα εκβιαστεί θα πήγαινα στην ελληνική δικαιοσύνη. Το λέω τόσο καιρό μετά, για την υποκρισία Τσίπρα, Παππά που συζητάνε για τα περί χρηματοδότησης της ΝΔ».

Για δήμο, Κόκκαλη, Ολυμπιακό

  • «Όσον αφορά εμένα για το δήμο Πειραιά έχω δεσμευτεί ότι θα φτιαχτεί ένα καινούργιο κολυμβητήριο, με δική μου δαπάνη. Υπάρχουν χώροι. Θα φτιάξουμε ένα ταμείο για νέους επιχειρηματίες για να ξεκινήσουν την επιχείρησή τους».
  • «Δεν θα έλεγα πλήγμα ότι δεν θα είναι μαζί μας ο Πέτρος Κόκκαλης. Αυτά που κάναμε μέχρι σήμερα κι αυτά που θα κάνουμε τα επόμενα χρόνια ήταν και θα είναι χωρίς τον Πέτρο Κόκκαλη. Λέει ότι του έκανα πρόταση να αναλάβει υποψήφιος δήμαρχος. Δεν ισχύει».
  • «Έχουμε βάλει πάνω από 100 εκατ. στον Ολυμπιακό. Όταν τον παραλάβαμε με πάρα πολλά χρέη. Εγώ ανέλαβα τον Ολυμπιακό με 40 εκατ. χρέη και με πολλές χορηγίες να έχουν προ-εισπραχθεί. Όταν ο κ. Κόκκαλης ανέλαβε τον Ολυμπιακό μετά την εποχή Κοσκωτά, τα χρέη ήταν τα μισά».
  • «Ό,τι έχω κάνει μέχρι σήμερα κάνει πρωταθλητισμό. Στη ναυτιλία, στον Ολυμπιακό, στις εφημερίδες, ακόμα και τη Νότιγχαμ. Το να κάνεις σε όλα αυτά πρωταθλητισμό είναι εξαιρετικά δύσκολο να παραμείνεις στην κορυφή. Τι αγαπάω περισσότερο απ’ όλα; Τον Ολυμπιακό! Ασχολούμαι πολλές ώρες τη μέρα με την ομάδα, από την άλλη βέβαια και η δουλειά μου, η ναυτιλία, με ευχαριστεί ιδιαίτερα γιατί είναι σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01