search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:31
MENU CLOSE

Έρχεται 10% με 30% «ψαλίδι» στα εφάπαξ

20.03.2012 07:23
Έρχεται 10% με 30% «ψαλίδι» στα εφάπαξ - Media

«Κούρεμα» με συνοπτικές διαδικασίες στις εφάπαξ αποζημιώσεις στο Δημόσιο, τη ΔΕΗ, τις ΔΕΚΟ, τις τράπεζες, τον ιδιωτικό τομέα και τους ελεύθερους επαγγελματίες, κατά 10% έως 30% φέρνει το νέο Μνημόνιο.

«Κούρεμα» με συνοπτικές διαδικασίες στις εφάπαξ αποζημιώσεις στο Δημόσιο, τη ΔΕΗ, τις ΔΕΚΟ, τις τράπεζες, τον ιδιωτικό τομέα και τους ελεύθερους επαγγελματίες, κατά 10% έως 30% φέρνει το νέο Μνημόνιο. Ήδη, το υπουργείο Εργασίας έχει αποστείλει επείγον έγγραφο, ζητώντας οικονομικά και στατιστικά στοιχεία, προς τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΒΗΜΑ 99,5, ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης δήλωσε πως δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή προβλέψεις για τέτοια ποσοστά περικοπών στο εφάπαξ, ενώ παράλληλα σημείωσε πως υπάρχουν κι άλλες επιλογές εκτός της περικοπής, όπως η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Επίσης επισήμανε πως όλα θα αποφασιστούν μετά την ολοκλήρωση των αναλογιστικών μελετών για τα Ταμεία, κάτι που αναμένεται να συμβεί στα τέλη Μαρτίου.

Ο κ. Κουτρουμάνης ανέφερε, πάντως, ότι όσον αφορά στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων «πρόθεσή μας είναι να διατηρήσουμε το εφάπαξ στο ύψος που βρίσκεται τώρα». Παράλληλα τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα κατάργησης 13ου και 14ου μισθού στην ατζέντα των διαβουλεύσεων με την τρόικα.

Τέλος, σημείωσε ότι έως το τέλος του χρόνου δεν θα πρόκειται να μειωθούν κι άλλο οι συντάξεις. Για τα επόμενα χρόνια, το ύψος των συντάξεων θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της ύφεσης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:28