search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:11
MENU CLOSE

Πρόβλημα με την αναβάθμιση των Windows 10: «Παγώνουν» υπολογιστές

19.05.2019 14:45
Πρόβλημα με την αναβάθμιση των Windows 10: «Παγώνουν» υπολογιστές - Media
 
Νέος πονοκέφαλος για τους χρήστες των Windows 10, καθώς οι αναβαθμίσεις στο λειτουργικό προκαλούν αδυναμία επανεκκίνησης σε αρκετά μηχανήματα, αφότου έχουν εγκατασταθεί οι αναβαθμίσεις.
 
Τα άσχημα νέα είναι ότι οι αναβαθμίσεις αυτές αφορούν σε επιδιορθώσεις ασφαλείας, πράγμα που σημαίνει ότι η αποτροπή εγκατάστασής του καθιστά έναν υπολογιστή πιο ευάλωτο σε κυβερνοεπιθέσεις.
 
Αυτό που συμβαίνει είναι ότι με τις νέες αναβαθμίσεις, αν κάποιος χρήστες έχει δημιουργήσει ένα σημείο επαναφοράς, δηλαδή, ένα σημείο που σε περίπτωση προβλήματος μπορεί να επαναφέρει με ασφάλεια τον υπολογιστή του, τότε κινδυνεύει να κλειδωθεί έξω από το μηχάνημά του.
 
Για την ακρίβεια, οι αναβαθμίσεις σε αυτή την περίπτωση προκαλούν ένα φαύλο κύκλο, όπου ο υπολογιστής επιχειρεί να επιστρέψει σε πρωτεραία κατάσταση, αλλά δεν μπορεί και έτσι «παγώνει» τελείως.
 
Η Microsoft παραδέχθηκε ότι υπάρχει θέμα με αυτό ακριβώς το κομμάτι της λειτουργείας των Windows 10 και ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσετε το πρόβλημα είναι να επανεκκινησέτε τον υπολογιστή σας σε Περιβάλλον Επαναφοράς (Windows Recovery Environment – WinRE), να επιλέξετε “Troubleshoot|Advanced options|More recovery options|Startup settings” και μετά την επιλογή “Restart now” καθώς και την επιλογή “Disable driver signature enforcement”.
 
Πηγή: Forbes
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:11