search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:20
MENU CLOSE

Ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη πετούν πάνω από τη Βόρεια Μακεδονία

21.05.2019 06:58
25η Μαρτίου: Μήπως να διατεθούν κονδύλια αντί για πτήσεις αεροσκαφών, σε προσλήψεις γιατρών ή άνοιγμα ΜΕΘ; - Media

 

Tα πρώτα αεροσκάφη της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας πετούν από σήμερα το πρωί στο εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας, στο πλαίσιο της συμφωνίας συνεργασίας των δύο χωρών για το έλεγχο του εναέριου χώρου της γειτονικής χώρας, που υπογράφηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη γειτονική χώρα.

Οπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ΜΙΑ και δημοσιεύει το Έθνος πρόκειται για δύο πτήσεις στον εναέριο χώρο της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας από τις 7:30 έως τις 9:30 (8.30 και 10.30 ώρα Ελλάδας), που αποτελούν τα προκαταρτικά για τις ανάγκες της αποστολής του ΝΑΤΟ «Air Policing».

Σκοπός των πτήσεων είναι να ελεγχθεί η επικοινωνία και η κάλυψη του ραντάρ της γειτονικής χώρας.

Οι πτήσεις αναφέρει το τηλεγράφημα αποτελούν προετοιμασία και για την εκπλήρωση των όρων από τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας στο τμήμα της αεροπορίας ως μελλοντικό ισότιμο μέλος στο σύστημα συλλογικής ασφάλειας, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

H αποστολή «Air Policing» του ΝΑΤΟ περιλαμβάνει τη χρήση του συστήματος για την παρακολούθηση του συστήματος εναέριου χώρου και τα μέσα άμυνας για την προστασία του εναέριου χώρου των κρατών μελών του ΝΑΤΟ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:20