09/12/2019 22:59:23

Καταγγελία της ΕΣΗΕΑ κατά του «Thefact.gr»

ΕΣΗΕΑ: Επίδομα αφερεγγυότητας για τους εργαζόμενους στο Mega - Media

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την εργοδοσία του site «Thefact.gr», η οποία προσλαμβάνει δημοσιογράφους, με τους οποίους όμως δεν υπογράφει συμβάσεις εργασίας, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του και μετά δεν πληρώνει τις δεδουλευμένες αποδοχές τους, με αποτέλεσμα οι δημοσιογράφοι να παραμένουν απλήρωτοι για μήνες και μέχρι σήμερα.

Η εργοδοσία του site ισχυρίζεται ότι έχει μπει στο μητρώο online media της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με δήλωση της ιδιοκτήτριας ότι απασχολεί πέντε εργαζόμενους.

Καλούμε τη Γενική Γραμματεία να ελέγξει εάν είναι αληθές ότι περιέχεται στα μητρώα της η εν λόγω ιστοσελίδα και λαμβάνοντας υπόψη την καταγγελία μας να ελέγξει αν πληροί τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος για την εγγραφή της και να προβεί στις νόμιμες ενέργειες.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θα προχωρήσει σε καταγγελία της μεθόδου της εργοδοσίας στους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να εξασφαλίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων μελών της.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.