search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:59
MENU CLOSE

Ταχιάος – Ζέρβας: Πώς ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει γίνει ένα ντέρμπι Άρης – ΠΑΟΚ (Photo) 

30.05.2019 10:16
Ταχιάος - Ζέρβας: Πώς ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει γίνει ένα ντέρμπι Άρης - ΠΑΟΚ (Photo)  - Media

 

Μετά και την επανακαταμέτρηση των ψήφων είναι οριστικό ότι στο δήμο Θεσσαλονίκη, τη δημαρχία θα διεκδικήσουν Νίκος Ταχιάος και Κωνσταντίνος Ζέρβας. Ο Νίκος Ταχιάος συγκέντρωσε 22,40 % και 27.629 ψήφους ενώ ο Κωνσταντίνος Ζέρβας 14,93 % και 18.419 ψήφους. 

Η αναμέτρηση μεταξύ των δύο υποψηφίων έχει λάβει στη Θεσσαλονίκη χαρακτηριστικά τοπικού ντέρμπι, αφού όπως λέει η δημοσιογραφική πιάτσα στη πόλη ΠΑΟΚ και Ιβάν Σαββίδης υποστήριξαν στον πρώτο γύρο Ζέρβα και Ορφανό γιατί είναι δικά τους παιδιά, δηλωμένοι φίλοι του ΠΑΟΚ. 

Από την άλλη ο Νίκος Ταχιάος είναι ένθερμος υποστηρικτής του Άρη. Η κόντρα Ταχιάου και Ζέρβα, έχει λάβει διαστάσεις ντέρμπι, μιας και σελίδες στο facebook αλλά και οπαδικά σάιτ στρέφονται κατά των υποψηφίων. Σελίδες του Άρη υποστηρίζουν τον Νίκο Ταχιάο και σελίδες του ΠΑΟΚ αντίστοιχα τον Χρήστο Ζέρβα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΠΑΟΚ δεν θέλει τον Ταχιάο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ακόμη έναν φίλο του Άρη, μετά τον Γιάννη Μπουτάρη.

Η συζήτηση και τα σχόλια στα Social Media είναι έντονη και πολλές φορές φτάνει στην επικίνδυνη φρασεολογία του χουλιγκανισμού. 

 

Το βιογραφικό του Νίκου Ταχιάου 

Τοπογράφος-μηχανικός στο επάγγελμα, διετέλεσε αναπληρωτής Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας. Στον Δήμο Θεσσαλονίκης υπηρέτησε ως Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος από το 1987 μέχρι και το 2006. Το διάστημα 2007-2009 διετέλεσε Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας στο Υπουργείο Εξωτερικών. Στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν, είχε ακολουθήσει την Ντόρα Μπακογιάννη, όταν εκείνη είχε κάνει κόμμα με τις σχέσεις του να είναι και οικογενειακές αφού είναι κουμπάροι. 

Το βιογραφικό του Κωνσταντίνου Ζέρβα 

Αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ και συνέχισε τις σπουδές του ως υπότροφος στις Η.Π.Α. Το 1994 – 97 διετέλεσε μέλος του Δ.Σ Π.Α.Ο.Κ και το 2010 – 16 μέλος του Δ.Σ της Αττικό Μετρό Α.Ε. Από τον Αύγουστο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2014 διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. To 2011 ορκίστηκε Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων. Το 2014 επανεκλέχθηκε στον Δήμο Θεσσαλονίκης και ανέλαβε την Αντιδημαρχία Κινητοποίησης Πολιτών, Νεολαίας και Αθλητισμού. Το 2015 παραιτήθηκε από το αξίωμα του Αντιδημάρχου. Το 2017 αποχώρησε από την παράταξη “Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη. Τον Οκτώβριο του 2018 ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του ως Δημάρχου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:53