21/02/2019 13:02:32
6.2.2010

Τα δέντρα τρελάθηκαν λόγω κλίματος

 Τα δέντρα τρελάθηκαν λόγω κλίματος  - Media

Μπορείτε να φανταστείτε το ανθρώπινο είδος να μεγαλώνει, να αναπτύσσεται σε γρήγορη κίνηση; Δηλαδή ένας 25αρης ή μια 25αρα σε πέντε χρόνια να  φτάνει στην ηλικία των 40; Όχι; Μην απαντάτε με τέτοια σιγουριά εάν δεν διαβάσετε πρώτα τα συμπεράσματα της μελέτης που εκπόνησαν αμερικανοί επιστήμονες.

Μετά από έρευνα 22 ετών στα δάση του βορείου ημισφαιρίου, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι θα δέντρα αναπτύσσονται πολύ πιο γρήγορα από ότι πριν από 200 χρόνια.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η αύξηση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη και οι μεγάλες συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα έχουν οδηγήσει και σε αύξηση της περιόδου ανάπτυξης των δέντρων.  Ο κύκλος ζωής τους, δηλαδή, γυρνάει «στο γρήγορο» και τα δέντρα κοινώς τα «έχουν παίξει».

Οι επιστήμονες, βέβαια δεν μπορούν να απαντήσουν στο ερώτημα εάν αυτό μπορεί να συμβεί και σε άλλα είδη του πλανήτη… Μετά από αυτή τη μελέτη, όμως, ας κρατάμε μικρό καλάθι…

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.