search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:36
MENU CLOSE

Βουλή: Συγκινημένος στην τελευταία του ομιλία ο Βενιζέλος – Χαιρέτησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

06.06.2019 10:02
Βουλή: Συγκινημένος στην τελευταία του ομιλία ο Βενιζέλος - Χαιρέτησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Video) - Media

 

Συγκινημένος ανέβηκε στο βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια της συζήτησης για τους νέους ποινικούς κώδικες, λέγοντας ότι αυτή είναι η τελευταία του ομιλία στο Σώμα, αφού δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του Ιουλίου.

Aρχικά αναφέρθηκε στο θέμα των νέων κωδίκων, σημειώνοντας ότι η ψήφιση έπρεπε να έρθει σε ανύποπτο χρόνο στη Βουλή, ώστε να έχει εξασφαλιστεί ευρύτερη πολιτική συναίνεση.

«Αποχωρώ από τη Βουλή μετά από 26 και πλέον χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης θητείας, εκλέχθηκα βουλευτής Θεσσαλονίκης πολλές φορές και πρώτος σε σταυρούς. Υπηρέτησα 17 χρόνια στην κυβέρνηση, υπήρξα πρόεδρος κόμματος.

Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Δημοκρατία γιατί με τίμησε με τόσο υψηλά αξιώματα. Λυπάμαι γιατί έτυχε να είναι κολοβή η σημερινή συνεδρίαση, λόγω της απουσίας της Αντιπολίτευσης.

Τώρα έχω την ευκαιρία να απευθύνομαι και στους πολιτικούς μου αντιπάλους: Εύχομαι ο ΣΥΡΙΖΑ από τα έδρανα της Αντιπολίτευσης να συνειδητοποιήσει τη σημασία της εθνικής ενότητας, να αντιληφθεί την ανάγκη της ενίσχυσης του κύρους του Κοινοβουλίου, να συνειδητοποιήσει τη σημασία που έχουν τα δικαιώματα της Αντιπολίτευσης, την αξία του κοινοβουλευτικού ελέγχου.»


Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι στις ευθύνες της επόμενης Βουλής είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος, η αποκατάσταση του κύρους των θεσμών και η υιοθέτηση ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:34