06/03/2021 16:20:25

Επιχείρησαν να πουλήσουν αρχαία νομίσματα μέσω Διαδικτύου

Επιχείρησαν να πουλήσουν αρχαία νομίσματα μέσω Διαδικτύου - Media

 

Να πουλήσουν μέσω Διαδικτύου αρχαία νομίσματα, μέσω αγγελίας που είχαν αναρτήσει σε ιστοσελίδα, επιχείρησαν δύο άνδρες στη Βόρεια Ελλάδα.

Ωστόσο, στα ίχνη τους έφθασε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, που τους συνέλαβε.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης ταυτοποιήθηκε αρχικά το άτομο που προέβη στην ανάρτηση της αγγελίας.

Σε έρευνα στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, με τη συνδρομή αστυνομικών του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος και αρχαιολόγων της τοπικής Εφορείας Αρχαιοτήτων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

12 χάλκινα νομίσματα αρχαίων χρόνων,

χάλκινο τμήμα πόρπης αρχαϊκών-κλασσικών χρόνων

δύο χάλκινα ελάσματα αρχαίων χρόνων

δύο μολύβδινα ελάσματα αρχαίων χρόνων

μολύβδινο σταθμίο

μολυβδόβουλο

16 χάλκινα νομίσματα Βυζαντινών χρόνων

17 χάλκινα εξαρτήματα ένδυσης

δύο χάλκινες πόρπες

χάλκινο δαχτυλίδι

επτά χάλκινα εξαρτήματα

δισκόμορφο μολύβδινο αντικείμενο, πιθανώς μολυβδόβουλο

τέσσερα μολύβδινα αντικείμενα και

14 μολύβδινα σφαιρίδια.

Από την εξέλιξη της προανάκρισης προέκυψε η εμπλοκή στην υπόθεση και του δεύτερου κατηγορούμενου, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο δίκαννα κυνηγετικά τυφέκια, μονόκαννο κυνηγετικό τυφέκιο και παλαιό εξάσφαιρο περίστροφο, για τα οποία δεν κατείχε σχετική άδεια, γι' αυτό και συνελήφθη.

Με τη δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας που σχηματίστηκε σε βάρος τους, κατά περίπτωση για παράβαση των νόμων για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και περί όπλων, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Τα κατασχεθέντα όπλα θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση, ενώ τα κατασχεθέντα αρχαία αντικείμενα θα αποσταλούν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων για περαιτέρω αξιολόγηση.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.