search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:50
MENU CLOSE

Σε αδιέξοδο η Τουρκία για τους S-400 – «Παράπονα» Ακάρ προς τις ΗΠΑ

12.06.2019 16:27
Σε αδιέξοδο η Τουρκία για τους S-400 - «Παράπονα» Ακάρ προς τις ΗΠΑ - Media
 
Την απάντησή της στην αμερικανική επιστολή-τελεσίγραφο για υπαναχώρηση στην παραλαβή των S-400 μέχρι τέλος Ιουλίου ετοιμάζει η Άγκυρα, όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, o οποίος ανέφερε ότι το ύφος της επιστολής δεν συνάδει με το πνεύμα της συμμαχίας.
 
Σύμφωνα με την Hurriyet, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων από το Αζερμπαϊτζάν όπου βρίσκεται για την τριμερή των υπουργών Άμυνας Γεωργίας-Αζερμπαϊτζάν-Τουρκίας, ο Χουλουσί Ακάρ ρωτήθηκε για την επιστολή του Αμερικανού ΥΠΑΜ, Πάτρικ Σάναχαν, και απάντησε ότι: «Όπως γνωρίζετε υπήρξε μία επιστολή από τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ. Σε σχέση με το ύφος διατηρούμε κι εμείς την ίδια ευαισθησία όπως και η κοινή γνώμη. Αν και στην επιστολή εκφράζεται η προσδοκία τα προβλήματα να επιλύονται στο πλαίσιο της στρατηγικής συμμαχίας ώστε να διατηρείται η συνεργασία σε θέματα ασφαλείας, Από την πρώτη στιγμή διαπιστώσαμε ότι το ύφος της δεν συνάδει με το πνεύμα που διέπει τους συμμάχους. Εργαζόμαστε πάνω σε αυτή και ετοιμάζουμε την απαραίτητη απάντηση, την οποία και θα επιδώσουμε στον ίδιο τις επόμενες ημέρες».
 
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι ο συντονισμός των αρμόδιων θεσμών και επιτροπών πάνω σε αυτό το θέμα συνεχίζεται, ενώ στο τέλος αυτού του μήνα θα διεξαχθεί και η σύνοδος των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. «Κι εκεί θα συναντηθούμε με τον υπουργό των ΗΠΑ», ανέφερε.
 
Ο Χουλουσί Ακάρ είπε επίσης ότι θα έχουν και μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ και «σε αυτή την τηλεφωνική μας επικοινωνία θα θέσουμε, όπως κάναμε και στις άλλες μας επαφές, τα αιτήματα της Τουρκικής Δημοκρατίας, τις γνωστές απόψεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Στις επαφές που θα κάνουμε, είτε είναι επιστολή, είτε είναι κατ’ ιδίαν συνάντηση θα συνεχίσουμε να βάζουμε επάνω στο τραπέζι τις απόψεις μας με τον πιο σαφή τρόπο. Και αυτή τη στάση θα συνεχίσουμε».
 
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υπενθύμισε ότι «εμείς μέχρι σήμερα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ εκπληρώσαμε όλες τις υποχρεώσεις μας όσον αφορά στις δεσμεύσεις μας απέναντι στις ΗΠΑ χωρίς καμιά καθυστέρηση. Μέχρι σήμερα δεν τέθηκε κανένα παράπονο. Επομένως αναμένουμε κι εμείς από τους συνομιλητές μας να εκπληρώσουν με τον ίδιο τρόπο τις υποχρεώσεις και δεσμεύσεις τους», τόνισε.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01