search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:34
MENU CLOSE

Σε εξέλιξη η έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα

16.06.2019 12:37
Σύσκεψη κορυφής για το μεταναστευτικό πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου - Media

 

Σε εξέλιξη το ΚΥΣΕΑ συνεδριάζει εκτάκτως από τις 5.30 το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό. 

Αντικείμενο η αξιολόγηση της κατάστασης και ο συντονισμός ενεργειών σε συνέχεια των εξελίξεων στην ανατολική Μεσόγειο και τις κινήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Υπενθυμίζεται πως στο ΚΥΣΕΑ προεδρεύει ο πρωθυπουργός και μετέχουν ως μέλη: ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Υπουργός Εξωτερικών, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. 

Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός επρόκειτο να επισκεφτεί σήμερα την Κω, ωστόσο χωρίς να υπάρξει κάποια επίσημη εξήγηση, η επίσκεψη αυτή ματαιώθηκε.

H διάψευση

Νωρίτερα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είχε διαψεύσει δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για έκτακτη μετακίνηση στρατευμάτων σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

“Γνωρίζεται ότι πρόσφατα δημοσιεύματα ιστοσελίδων, σύμφωνα με τα οποία ελληνικά στρατεύματα μεταφέρθηκαν εκτάκτως σε νήσους του Ανατολικού Αιγαίου, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η επιχειρησιακή διάταξη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι η συνήθης. Οι όποιες μετακινήσεις έγιναν, εκτελέστηκαν στο πλαίσιο της άσκησης ‘’ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2019’’ η οποία περατώθηκε την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019”, αναφέρει η ανακοίνωση. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:34