search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:30
MENU CLOSE

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κάνναβης – Έκανε και εξαγωγές

21.06.2019 13:18
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κάνναβης - Έκανε και εξαγωγές - Media

 

Στην εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος εισαγωγής και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών οδήγησε η έρευνα αστυνομικών του τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 46χρονο, φερόμενο ως αρχηγό του κυκλώματος, την 32χρονη σύζυγό του και έναν 29χρονο, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κατά περίπτωση, δικογραφία για εγκληματική συμμορία, παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων, πλαστογραφία και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι εισήγαγαν από γειτονική χώρα και διακινούσαν ποσότητες κάνναβης στην Ελληνική επικράτεια, ενώ μέρος αυτών εξήγαγαν και στην Κύπρο.

Ο 46χρονος συνελήφθη στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Κατά τη σύλληψή του δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, όπου εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν η 32χρονη σύζυγος του και ο 29χρονος.

Στον προαύλιο χώρο και στο εσωτερικό του σπιτιού, σε οχήματα και στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν βαλίτσες στο εσωτερικό των οποίων υπήρχαν 34 δέματα κάνναβης συνολικού βάρους 45 κιλών και 976,4 γραμμαρίων, δύο δενδρύλλια κάνναβης, ναρκωτικά δισκία, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, χρηματικό ποσό 3.900 ευρώ, δύο πιστόλια, πέντε γεμιστήρες και φυσίγγια.

Σε βάρος του 46χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Καλαμάτας, το οποίο επικυρώθηκε με διάταξη του εισαγγελέα Εφετών Μεσσηνίας, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία κατά συναυτουργία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, πράξεις που τελέστηκαν στην Καλαμάτα το Φεβρουάριο του 2011.

Επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκαν δελτία ταυτότητας, με στοιχεία άλλων ατόμων, με τα οποία προέβη στην έκδοση τραπεζικών καρτών και άλλων εγγράφων, καθώς και στην αγορά αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως μέσα για την παράνομη δραστηριότητα της συμμορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.

φωτογραφία αρχείου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30