search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:33
MENU CLOSE

Έμυ Λιβανίου: Ιδανική η επιλογή Πικραμμένου – Καθαρό και άμεσο το πρόγραμμα της ΝΔ

23.06.2019 07:20
Έμυ Λιβανίου: Ιδανική η επιλογή Πικραμμένου - Καθαρό και άμεσο το πρόγραμμα της ΝΔ - Media

 

«Η επιλογή Πικραμμένου είναι ιδανική» αναφέρει η δημοσιογράφος και υποψήφια βουλευτής νοτίου τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία, Έμυ Λιβανίου.

Σε συνέντευξή της Έμυ Λιβανίου αναφέρεται ακόμα στο κοινωνικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, στα ελληνοτουρκικά καθώς και στο τι μέλλει γενέσθαι με το κόμμα Βελόπουλου και τη Χρυσή Αυγή.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

1. Σας είδαμε στον ‘Ελληνικό Κόσμο’ στην παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πως θα το σχολιάζατε;

Το πρόγραμμα της ΝΔ, τους άξονες του οποίου περιέγραψε ο Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι καθαρό, άμεσο, λειτουργικό, εφαρμόσιμο και κοστολογημένο. Απαντά άμεσα στο αίτημα για άνοιγμα της οικονομίας μας, για πολλαπλασιασμό των θέσεων εργασίας, για επενδύσεις, για αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας -τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό- και για την επαναφορά των αξιών της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης που τόσο πολύ έλειψαν τα τελευταία χρόνια. Είναι ένα πρόγραμμα κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες όλων των Ελλήνων!

2. Ασχολείστε με τη φιλανθρωπία από το 2012. Πως κρίνετε το κοινωνικό πακέτο Μητσοτάκη; Σας ικανοποιεί;

Ασχολούμαι από το 2012 με την Δύναμη της Προσφοράς, την ανάδειξη καλών προτύπων για την κοινωνία μας και την δικτύωση εθελοντών και ιδρυμάτων που τους έχουν ανάγκη. Αυτός είναι και ο λόγος που αποδέχτηκα με περηφάνεια την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να είμαι υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στο Νότιο Τομέα της Αθήνας. Θεωρώ λοιπόν, ότι είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι το πρόγραμμα της ΝΔ βάζει τη γυναίκα και την οικογένεια στο επίκεντρο. Τονώνει τις νέες οικογένειες και τους εργαζόμενους γονείς, καθώς το δημογραφικό πρόβλημα είναι μακροπρόθεσμα η μεγαλύτερη απειλή για την οικονομία, την κοινωνία, την ίδια την εθνική μας υπόσταση. Και ταυτόχρονα μεριμνά ώστε κανένας πολίτης να μην μείνει αβοήθητος όταν έχει ανάγκη. Γιατί δεν νοείται ανάπτυξη χωρίς κοινωνική συνοχή, ούτε κοινωνική συνοχή χωρίς αλληλεγγύη.

Με ποιο τρόπο; Με την καθιέρωση επιδόματος 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα. Με την αύξηση του ορίου του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Με την επαναφορά του επιδόματος για τις μεγάλες οικογένειες στο επίπεδο πριν από τις μειώσεις του 2018. Με θέσεις σε παιδικούς για όλα τα παιδιά. Με επέκταση του ωραρίου των παιδικών σταθμών και ενίσχυση των ολοήμερων σχολείων. Και αυτό μαζί με ένα δυναμικό πακέτο στόχευσης κατά της ανεργίας όπως την ενίσχυση με 200 εκατομμύρια του κονδυλίου για επιδόματα ανεργίας. Και ασφαλώς να μην ξεχνάμε τις πολιτικές ίσων ευκαιριών για άτομα με αναπηρία περιλαμβάνουμε μέτρα, όπως η θεσμοθέτηση ειδικότητας του προσωπικού βοηθού και η ενίσχυση της ανεξάρτητης διαβίωσης.

Και να σας πω το εξής: Είναι μύθος ότι η κοινωνική αλληλεγγύη έχει αριστερό πρόσημο. Η ΝΔ είναι το μεγάλο λαϊκό κόμμα που έχει στον πυρήνα του τη στήριξη των αδυνάμων. Τρανή απόδειξη είναι ότι το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα που το θέσπισε η ΝΔ επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, θα το επεκτείνει με δέσμευσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

3. Να περάσουμε τώρα στα εθνικά μας θέματα, τα οποία παραμένουν στην επικαιρότητα. Θεωρείτε ότι υπάρχει πραγματική απειλή για την εθνική μας κυριαρχία;

Εδώ και μήνες η Τουρκία, δείχνει απόλυτη περιφρόνηση στο Διεθνές Δίκαιο. Παραβιάζει συστηματικά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και εκτοξεύει απειλές επί δικαίων και αδίκων. Επειδή θεωρώ ότι η εθνική ομοψυχία είναι ένδειξη ισχύος, είναι νομίζω επιβεβλημένο να δείξουμε όλοι νηφαλιότητα, να κρατήσουμε χαμηλούς τόνου, αλλά και να εκφράσουμε την αποφασιστικότητά μας να αντιδράσουμε με κάθε μέσο μας δίνει η συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι σημαντικό η Ελλάδα να δράσει ομόθυμα. Είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Αυτό ενδεχομένως να εκληφθεί ως αδυναμία για τη χώρα. Ας μην αφήσουμε κανέναν να αμφισβητήσει ότι η χώρα είναι ενωμένη και έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή. Και ασφαλώς σε αυτή τη φάση είναι απολύτως κατακριτέα οποιαδήποτε προσπάθεια εκμετάλλευσης των εθνικών ζητημάτων για προεκλογική χρήση.

4. Πως θα σχολιάζατε τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Συμφωνείτε με την επιλογή Πικραμμένου ως επικεφαλής του Επικρατείας;

Θεωρώ ότι η επιλογή Πικραμμένου είναι ιδανική. Πρόκειται για μια ξεκάθαρη αποκατάσταση ενός ανθρώπου που με το κύρος του κοσμεί τα κοινά σε ολόκληρη τη διαδρομή του. Ο Παναγιώτης Πικραμμένος είναι ένας άνθρωπος ο οποίος ως πρώην Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και πρώην Πρωθυπουργός, έχει να προσθέσει με το ήθος του πολλά στην ελληνική Βουλή. Και μια που με ρωτάτε για τα ψηφοδέλτια να σας πω ότι σημαντική και σημειολογικά συμβολική είναι και η παρουσία της Μαριέττας Γιαννάκου αλλά και του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη στην τελευταία θέση του Επικρατείας. Είναι σύμβολα συνέχειας αλλά και διεύρυνσης. Είναι επιλογές που εκφράζουν το σύνολο των δημιουργικών δυνάμεων που θέλουν επιτέλους η χώρα να προχωρήσει με αισιοδοξία στο μέλλον. Κάτι που αντικατοπτρίζεται και στο σύνολο των ψηφοδελτίων σε ολόκληρη τη χώρα, όπου έξι στους δέκα υποψηφίους είναι νέα πρόσωπα που δεν έχουν ποτέ στο παρελθόν εμπλακεί στην κεντρική πολιτική σκηνή και θα είναι η πρώτη φορά που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Ελλήνων σε εθνικές εκλογές. Όπως είμαι και εγώ, άλλωστε. Αναμφισβήτητα, το μήνυμα της ριζικής ανανέωσης είναι το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον της χώρας.

5. Θα είναι αυτοδύναμη η Νέα Δημοκρατία; Τι θα γίνει με τον Κυριάκο Βελόπουλο και τη Χρυσή Αυγή;

Θα είναι εάν ο κόσμος πάει να ψηφίσει. Θέλω με αυτό να πω ότι εάν εφησυχάσουμε και πούμε ότι ‘είμαστε μπροστά, θα βγούμε’ ε τότε τα πράγματα ενδεχομένως να μην είναι τόσο ευχάριστα. Ασφαλώς και η Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι –και θα είναι- αυτοδύναμη. Και αυτό για να μην μπει η χώρα σε νέες περιπέτειες. Η αυτοδυναμία δεν είναι κομματικός αυτοσκοπός. Είναι αυτοσκοπός όμως για την καλύτερη διοίκηση της χώρας. Για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας για όλους. Για να έρθει η ανάπτυξη παντού. Για την άμεση μείωση των φόρων και θεσμοθέτηση πρόσθετων κινήτρων για την προσέλκυση επενδύσεων. Για τη μείωση της γραφειοκρατίας. Την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας. Την επανεκκίνηση των ξεχασμένων αξιών, όπως ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη. Γι’ αυτό θα ήθελα και εγώ από την πλευρά μου να κάνω ένα τεράστιο κάλεσμα στον ελληνικό λαό να πάει στις κάλπες. Όλοι πρέπει να είμαστε παρόντες στη γιορτή της δημοκρατίας. Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι είναι το ανάχωμα και προς τον αριστερό και προς τον ακροδεξιό λαϊκισμό. Το όραμα για την Ελλάδα του αύριο είναι μια Ελλάδα ενωμένη. Με πολιτικές για όλες και όλους. Όπως λέει ο Κυριάκος είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι. Κατά τη γνώμη μου, καλό θα ήταν να μην μπουν εκείνοι οι οποίοι συμμετέχουν στη δημοκρατία αλλά δεν της επιστρέφουν τίποτα. Αλλά και για το κόμμα του κ. Βελόπουλου, ο πρόεδρος της ΝΔ πρότεινε να δούμε τη διαδρομή του καθενός και να σκεφτούμε λίγο αν αυτές οι διαδρομές είναι διαδρομές που αξίζουν πραγματικά να εκπροσωπηθούν στη Βουλή την επόμενη μέρα.

6. Πρόσφατα σας είδαμε να περνάτε το κατώφλι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Τι ακριβώς συζητήσατε με τον Μακαριώτατο;

Ξέρετε, δεν είναι η πρώτη φορά που συναντώ τον Μακαριώτατο. Έχουμε συνεργαστεί –ως ‘Δύναμη της Προσφοράς’ πολλές φορές με την Ιερά Αρχιεπισκοπή για να συντονίσουμε δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Όπως όταν επανειλημμένως χαρίσαμε δώρα, ρούχα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στα παιδιά του Φιλόπτωχου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Αυτή τη φορά πέρα από το γεγονός ότι ήθελα και προσωπικά να πάρω την ευλογία Του για τον εκλογικό μου αγώνα, ήθελα να του θέσω υπόψη του Μακαριωτάτου την πρόθεσή μου να μην διοργανώσω μια τυπική προεκλογική ομιλία αλλά μια φιλανθρωπική συναυλία για καλό σκοπό. Του μετέφερα τις λεπτομέρειες της εκδήλωσης, ότι δηλαδή καλώ των κόσμο να φέρει ένα δεύτερο ρούχο το οποίο θα μπορούσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή να μοιράσει εκεί όπου γνωρίζει ότι υπάρχει πραγματική ανάγκη. Και αφού μου έδωσε τη στήριξή Του, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι την Τρίτη 2 Ιουλίου περιμένω όλους του συμπολίτες μου του Νοτίου Τομέα τη Αθήνας στον Άλιμο (στο χώρο του Ελλάδος Εικόνες στις 20:30) για να αποδείξουμε ότι έχουμε κοινωνικά αντανακλαστικά και να βιώσουμε όλοι μαζί τη Δύναμη της Προσφοράς. Έτσι, δίνουμε το καλό παράδειγμα. Έτσι κάνουμε την κοινωνία μας πιο δυνατή. Για την συνολική επανεκκίνηση των αξιών μας. Την εμπέδωση των σωστών νοοτροπιών. Αυτό ξέρω να κάνω και το κάνω καλά! Γι’ αυτό και ζητώ την ψήφο των συμπολιτών μου!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:26