search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:34
MENU CLOSE

Κουίκ: Δεν πρέπει να γυρίσουν πίσω εκείνοι που θεωρούσαν ευτυχία τα μνημόνια και την παρέα του ΔΝΤ

24.06.2019 16:18
Δένδιας: «Κορυφαία προτεραιότητα» για τη νέα κυβέρνηση η επίλυση του Κυπριακού - Media

 

«Δεν πρέπει να γυρίσουν πίσω «οι πορτοφολάδες» του ελληνικού λαού. Και εκείνοι που θεωρούσαν ευτυχία τα μνημόνια και την παρέα του ΔΝΤ» επισήμανε ο υφυπουργός εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό και υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών, Τέρενς Κουίκ. σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Documento.

Ερωτηθείς πώς ένας άνθρωπος Καραμανλικός βρέθηκε στην αριστερά ο κ. Κουίκ απάντησε πως τόσο στον ίδιο όσο και σε πολλούς άλλους δεν άρεσε το «μεταλλαγμένο κόμμα της ΝΔ». Πρόσθεσε δε πως δεν του αρέσουν οι ταμπέλες αλλά κρίνει κατά περίπτωση ποιο είναι το συμφέρον της Πατρίδας.

Ολόκληρη η συνέντευξη

Γιατί με ΣΥΡΙΖΑ στο Βόρειο Τομέα της Αθήνας;

Είναι η εμπιστοσύνη μου στον Αλέξη Τσίπρα. Για το σήμερα και το αύριο.

Δεν απαντήσατε γιατί στον Βόρειο Τομέα;

Δεν το επέλεξα. Μου προτάθηκε. Δεν το αρνήθηκα. Ένας αγώνας δεν έχει σημασία πού, αλλά ο σκοπός που τον κάνεις.

Έχετε ρίζες Καραμανλικού. Γιατί αυτή η υπέρβαση;

Υπάρχουν πολλοί, πάρα πολλοί σαν και εμένα, που δεν τους κρατάει το μεταλλαγμένο κόμμα της ΝΔ. Νοικοκυραίοι της κεντροδεξιάς που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα μιας συστράτευσης που θα ωφελήσει την Ελλάδα και δεν θα τη γυρίσει πίσω.

Δεν σας ενοχλεί που κάποιοι σας λένε πως γίνατε αριστερός;

Οι ταμπέλες με ενοχλούν. Και οι διχασμοί. Δεν είμαι αριστεροφοβικός. Είμαι ένας πολίτης που κρίνω κατά περίπτωση ποιο είναι το συμφέρον της Πατρίδας μου.

Κάτι που σας έρχεται τώρα στο μυαλό για τις εκλογές;

Δεν πρέπει να γυρίσουν πίσω «οι πορτοφολάδες» του ελληνικού λαού. Και εκείνοι που θεωρούσαν ευτυχία τα μνημόνια και την παρέα του ΔΝΤ.

 Σχόλιο για το debate Τσίπρα vs Μητσοτάκη που δεν γίνεται;

Τ.Κ.: Το debate το αρνείται ο αδύναμος. Δεν το αρνείται ο ικανός. Δεν θα ψήφιζα ποτέ κάποιον που φοβάται και φυγομαχεί.

Με ποιούς Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ θα βγαίνατε απόψε για ένα ποτήρι κρασί;

Αλέκος Φλαμπουράρης. Φίλος 40 χρόνια και εξαιρετική η συνεργασία μας. Νίκος Φίλης. Εκτιμώ τη σημαντική δουλειά που έκανε στο Υπουργείο Παιδείας διορθώνοντας πρωτίστως το χάος σε δασκάλους και βιβλία. Νίκος Παππάς. Ειλικρινής και ντόμπρος. Φίλος από τα δημοσιογραφικά μου χρόνια.

Με τον Νίκο Φίλη δεν έχετε διαφορές στο εκκλησιαστικό;

Ομολογώ δημόσια ότι είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος. Θέλω να σέβονται αυτό που είμαι, όπως σέβομαι αυτό που πιστεύει ο άλλος. Αυτό που πιστεύω δεν μου το καθορίζει ή επιβάλει κανένα Σύνταγμα, κανένας νόμος, καμία υπουργική απόφαση, καμία ταυτότητα, κανένα απολυτήριο σχολείου. Όμως χρόνια τώρα, στα δημοσιογραφικά, μιλάω με έμφαση για διακριτούς ρόλους κράτους – εκκλησίας. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί θα πρέπει αυτό που πιστεύω και που μπορώ να το βρω σε μία εκκλησία, να το ανακατεύω με το κράτος.

 Δημοσιογραφία;

Τα 45 χρόνια της ζωής μου. Αυτά που αγάπησα σε εφημερίδες, περιοδικά, τηλεόραση και ραδιόφωνο, έχοντας κυρίως τον νου μου στην ενημέρωση και στη βοήθεια του ανθρώπου ως προς τα καθημερινά του προβλήματα.

 Η ερώτηση αφορά τη δημοσιογραφία σήμερα.

Κάποιοι προσπαθούν να σταθούν όρθιοι ή να κρατήσουν ισορροπίες μέσα στη γενικότερη σήψη. Έχει να κάνει και με τους μιντιάρχες.

 Αλέξης Τσίπρας;

Ο Πρωθυπουργός που αξίζει να έχει η Ελλάδα. Τον έχω ζήσει από κοντά και δικαιούμαι να εκφράζω αυτήν την άποψη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:33