search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:36
MENU CLOSE

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Δημήτρη Χριστόφια – Στην κηδεία Τσίπρας και Αποστολάκης (Photos/Video)

25.06.2019 08:22
Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Δημήτρη Χριστόφια - Στην κηδεία Τσίπρας και Αποστολάκης (Photos/Video)   - Media

 

Το ύστατο χαίρε στον τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια ετοιμάζεται να πει η Κύπρος. Η σορός του έγινε δεκτή με χειροκροτήματα στο οίκημα της Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία, όπου μέχρι τις 15:00 τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στις 17:00 από τον ιερό ναό Της Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο. Την εξόδιο ακολουθία θα τελέσει ο Μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος και επικήδειο εκ μέρους του Λαϊκού Κινήματος θα εκφωνήσει ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΑΚΕΛ, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα υπογράψει στις 15:30, το Βιβλίο Συλλυπητηρίων και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ κ. Άντρο Κυπριανού. Ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Κύπρου Αναστασιάδη, ενώ θα συνοδεύεται από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη.

Από τις 16:00 μέχρι τις 17:00 το απόγευμα η οικογένεια του Δημήτρη Χριστόφια θα δέχεται συλλυπητήρια στην Εκκλησία από τον πολιτικό κόσμο της Κύπρου, δημόσιους αξιωματούχους, πολιτικές προσωπικότητες από το εξωτερικό, αλλά και διπλωμάτες ξένων χωρών, που είναι διαπιστευμένοι στην Κύπρο.

Το φέρετρο του τέως Προέδρου τοποθετήθηκε στον χώρο του λαϊκού προσκυνήματος και πλαισιώνεται από τιμητική φρουρά που αρχίζει από την ανώτατη ηγεσία και αλλάζει συνεχώς. Πλήθος κόσμου ασπάζεται για τελευταία φορά τον Δημήτρη Χριστόφια. Στον χώρο του οικήματος έχουν τοποθετηθεί ελιές, οι οποίες συμβολίζουν την Κύπρο και την ειρήνη.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01