search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:10
MENU CLOSE

Εξωστρέφεια! Ο Ομιλος «Μητροπολιτικό-ΑΚΜΗ» έχει βάλει στόχο να φέρει στην Αθήνα για σπουδές 5.000 φοιτητές από το εξωτερικό

25.06.2019 11:50
Εξωστρέφεια! Ο Ομιλος «Μητροπολιτικό-ΑΚΜΗ» έχει βάλει στόχο να φέρει στην Αθήνα για σπουδές 5.000 φοιτητές από το εξωτερικό - Media

 

Έχοντας συμπληρώσει 45 χρόνια ηγετικής εκπαιδευτικής πορείας στην Ελλάδα και τον αριθμό ορόσημο των 25.000 σπουδαστών, ο Εκπαιδευτικός Ομιλος «ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΑΚΜΗ» θέτει τους στόχους για την επόμενη 5ετία.

Στόχους που περιλαμβάνουν ανάπτυξη σε χώρες εκτός Ελλάδος, επέκτασης των υπαρχόντων δομών και προγραμμάτων στη χώρα και προσέλκυσης 5.000 σπουδαστών από το εξωτερικό, μέσα στην επόμενη πενταετία.

Η αποτίμηση της έως τώρα πορείας και η παρουσίαση του πλάνου της επόμενης 5-ετίας έγινε πριν από μερικές ημέρες στο αμφιθέατρο του εντυπωσιακού campus του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Μαρούσι από την Διευθύνουσα Σύμβουλο του Εκπαιδευτικού Ομίλου «Μητροπολιτικό – ΑΚΜΗ», κυρία Καλλιόπη Ροδοπούλου.

Εκπαιδευτικός Ομιλος «Μητροπολιτικό -ΑΚΜΗ», μια πορεία 25 χρόνων

Κατά τη διάρκεια αυτών των 25 χρόνων, 25.122 φοιτητές κάθισαν στα θρανία των 520 εργαστηρίων και αιθουσών διδασκαλίας (που προσομοιάζουν σε πραγματικούς χώρους εργασίας) στα 24 κτίρια που στεγάζονται τα εκπαιδευτήρια του Ομίλου και τα οποία αναπτύσσονται σε 7 πόλεις της Ελλάδας.

Παραπάνω από 25.000 φοιτητές που παρακολούθησαν κάποιο ή κάποια από τα 186 σύγχρονα προγράμματα σπουδών του Ομίλου.

Αξίζουν να σημειωθούν οι 18 διεθνείς ακαδημαϊκές συνεργασίες υπεροχής του Ομίλου αλλά και η συνεργασία του με 5.500 επιχειρήσεις που εξασφαλίζουν την απαραίτητη πρακτική εκπαίδευση αλλά και την επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών.

Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα και με την κρίση στην αγορά εργασίας να είναι παρούσα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκπαιδευτικός όμιλος «Μητροπολιτικό-ΑΚΜΗ» απασχολεί 1.800 εργαζομένους, ενώ την τελευταία μόνο 10ετία, τα χρόνια της κρίσης δηλαδή, έχουν γίνει επενδύσεις που ξεπερνούν τα 50 εκατ. ευρώ.

 

Το στρατηγικό αναπτυξιακό πλάνο της επόμενης 5ετίας

Παρουσιάζοντας το πλάνο ανάπτυξης της επόμενης πενταετίας η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου «Μητροπολιτικό – ΑΚΜΗ», κα Καλλιόπη Ροδοπούλου, έθεσε τους παρακάτω τέσσερις στόχους:

1. Tην ανάπτυξη νέων παραρτημάτων σε τέσσερα επιπλέον σημεία σε όλη την Ελλάδα.

2. Την ανάπτυξη 25 νέων προγραμμάτων σπουδών εστιάζοντας μεταξύ άλλων σε τεχνολογίες αιχμής όπως η τεχνητή νοημοσύνη, οι εφαρμογές ρομποτικής και εικονικής πραγματικότητας.

3. Πλάνο διεθνοποίησης μέσω της προσέλκυσης 5.000 ξένων φοιτητών και τη δημιουργία φοιτητικών εστιών.

4. Την ανάπτυξη δομής σύγχρονου campus υψηλών προδιαγραφών σε ευρωπαϊκή χώρα.

Το παραπάνω επενδυτικό πλάνο ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:03