search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:43
MENU CLOSE

Παναγιωτίδης: Ο Μητσοτάκης εξαγγέλλει πράγματα που έχουν ήδη ψηφιστεί

28.06.2019 13:29
Παναγιωτίδης: Ο Μητσοτάκης εξαγγέλλει πράγματα που έχουν ήδη ψηφιστεί - Media

 

“Είναι έξυπνη πρακτική, είναι λίγο πονηρή, δε λέω, αλλά είναι έξυπνη πρακτική το να εξαγγέλλει κανείς πράγματα, που είναι ήδη δρομολογημένα” ανέφερε στο ραδιόφωνοπ του ΑΠΕ-ΜΠΕ Πρακτορείο 104,9 Fm”, o υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σταύρος Παναγιωτίδης, σχολιάζοντας εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη για τη φορολογία και για την ασφάλεια του πολίτη.

Ο κ. Παναγιωτίδης τόνισε ότι η ΝΔ είχε υποσχεθεί “μείωση του φόρου των επιχειρήσεων 20%” και “τώρα αρχίζει και τα κλωτσάει όλα προς τα πίσω” και να τα “αφήνει όλα φλου και θολά”, υπογραμμίζοντας ότι η μόνη σαφής φορολογική εξαγγελία της είναι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση το 2020. “Τον έχουμε μειώσει ήδη” είπε ο κ. Παναγιωτίδης και συνέχισε, λέγοντας, ότι και η εξαγγελία του κ. Μητσοτάκη για ενίσχυση της ΕΛΑΣ με χίλια πεντακόσια περιπολικά συμπίπτει με την – αναμενόμενη και σε ανάλογο αριθμό – παραλαβή νέων περιπολικών από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

“Κάποια πράγματα γίνονται, έχουν ψηφιστεί ήδη, π.χ. αυτό που είπα, για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και κάποια πράγματα αναμένεται να γίνουν” είπε ο κ. Παναγιωτίδης και πρόσθεσε: “Χίλια τριακόσια περιπολικά και αλεξίσφαιρα γιλέκα, νέα, θα παραλάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το επόμενο διάστημα”.

Ο κ. Παναγιωτίδης υπογράμμισε ότι “η απειλή από αυτά που σχεδιάζει ο κ .Μητσοτάκης είναι υπαρκτή” και τόνισε πως εάν εφαρμοστεί “το ασφαλιστικό Πινοσέτ”, που “οι ίδιοι το αποκαλούν έτσι”, με τις εισφορές της επικουρικής ασφάλισης να κατευθύνονται σε ιδιωτικές εταιρίες, η “τρύπα” στα ασφαλιστικά ταμεία, θα οδηγήσει, ή σε περικοπές συντάξεων, ή άλλων παροχών, ή σε νέο “επαχθή” δανεισμό του κράτους ενώ πρόσθεσε την παράμετρο, το ύψος της σύνταξης να εξαρτάται «από το πώς θα πηγαίνει η μετοχή της ασφαλιστικής εταιρίας στο χρηματιστήριο. Ο κόσμος να θυμηθεί και τις περιπτώσεις των ασφαλιστικών εταιριών που «σκάσανε» – και στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, την “Ασπίς Πρόνοια” – και έμειναν ξαφνικά οι άνθρωποι στον αέρα”.

Ο κ. Παναγιωτίδης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ “παρέλαβε ταμειακά διαθέσιμα για μια εβδομάδα περίπου” και “παραδίδει στο τέλος της τετραετίας ένα αποθεματικό 36 δισ.», ενω εξυγίανε το ασφαλιστικό σύστημα, μείωσε την ανεργία, κατάφερε να έχει η χώρα συνεχόμενη ανάπτυξη για τρία χρόνια. Υπογράμμισε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε «έμπρακτα» την «καινοτόμα επιχειρηματικότητα”, ενώ, αντίθετα, η ΝΔ έχει προτεραιότητα την «κρατικοδίαιτη», (αυτήν) που «παίρνει δουλειές, που ξέρει να τις κάνει το κράτος», για να τις κάνει «πιο ακριβά, με χειρότερες υπηρεσίες και με πιο κακοπληρωμένους εργαζόμενους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01