search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:19
MENU CLOSE

Μεγάλη πυρκαγιά στη Φθιώτιδα – Αισιοδοξία για οριοθέτησή της (Video)

08.07.2019 18:13
Μεγάλη πυρκαγιά στη Φθιώτιδα - Αισιοδοξία για οριοθέτησή της (Video) - Media

 

Αισιόδοξοι είναι οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής για την βελτίωση που παρουσιάζει η εικόνα του πύρινου μετώπου στο Παλιούρι Φθιώτιδας, κοντά στην Μακρακώμη που ξέσπασε το απόγευμα σε δασική έκταση και έκταση με πουρνάρια, σύμφωνα με το news247.gr
 
Πλέον η ένταση των ανέμων έχει πέσει αισθητά και έτσι με την αποχώρηση και των εναερίων μέσων λόγω νύχτας, η εικόνα από το σημείο είναι ότι έχει πέσει αισθητά και η ορμή της φωτιάς που δεν εμφανίζει ενιαίο μέτωπο αλλά διάσπαρτες μικρές εστίες και βαίνει προς οριοθέτηση.
 
Κοντά με το σημείο που έχει ξεσπάσει η φωτιά υπήρχαν κάποιες διάσπαρτες αγροικίες και οικίες ωστόσο δεν κινδύνευσαν. Η πυρκαγιά λόγω ανέμων και καύσιμης ύλης πήρε μεγάλες διαστάσεις και από μία εστία είχε ανοίξει σε τρία μέτωπα προς Παλιούρι, Καστρί και Γραμμένο.
 
Λόγω αλλαγής στην κατεύθυνση των ανέμων το πιο επικίνδυνο μέτωπο ήταν αυτό προς το Καστρί. Χωρίς να προηγηθεί σχετική εισήγηση από την Πυροσβεστική, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση απομακρύνθηκαν προληπτικά κάποιοι κάτοικοι.
 
Στο σημείο έγινε μεγάλη κινητοποίηση. Παραμένουν και επιχειρούν 110 πυροσβέστες (80 πυροσβέστες με 36 οχήματα και 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα) που όπως όλα δείχνουν θα πραγματοποιούν κατάσβεση όλη τη νύχτα μέχρι να τεθεί εντελώς υπό έλεγχο η φωτιά. Την επιχείρηση συνδράμουν 4 οχήματα ΟΤΑ, η ΕΛ.ΑΣ. και το Δασαρχείο.

Πηγή: lamiareport.gr / news247.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:18