search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 02:47
MENU CLOSE

Από δήμαρχος, κλητήρας: Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί που υπηρέτησαν αργότερα σε …κατώτερες θέσεις (Photos)

09.07.2019 11:49
Συνάντηση Μητσοτάκη-Ρέγκλινγκ στο Μαξίμου - Αξιολόγηση και κορονοϊός στο «μενού» - Media

 

Υπήρξαν δύο πρώην πρωθυπουργοί στην μεταπολιτευτική Ελλάδα οι οποίοι, μετά την πρωθυπουργία τους, υπηρέτησαν άλλο πρωθυπουργό από κατώτερη θέση. Μάλιστα τα κοινά τους στοιχεία δεν σταματάνε εδώ αφού και οι δύο υπηρέτησαν πρωθυπουργό …Μητσοτάκη.

Ο πρώτος είναι ο Παναγιώτης Πικραμμένος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Πικραμμένος στις 16 Μαΐου 2012, έλαβε από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια την εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης για να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ορκίστηκε Πρωθυπουργός.

Ο δεύτερος ήταν ο Τζαννής Τζαννετάκης. Διετέλεσε Πρωθυπουργός και ταυτόχρονα Υπουργός Εξωτερικών και Υπουργός Τουρισμού της Κυβέρνησης Συνεργασίας μεταξύ ΝΔ και Συνασπισμού της Αριστεράς, από τις 2 Ιουλίου έως τις 11 Οκτωβρίου του 1989. Μια από τις ιστορικές στιγμές της θητείας του ήταν το κάψιμο των φακέλων κοινωνικών φρονημάτων που διατηρούσε έως τη Μεταπολίτευση η Ασφάλεια, ενώ την ίδια περίοδο ιδρύθηκε και η ιδιωτική τηλεόραση στην Ελλάδα.

Αργότερα, από τον Απρίλιο του 1990 και μέχρι το 1993 διετέλεσε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Από τη θέση του προώθησε σειρά μεγάλων έργων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την κινητή τηλεφωνία.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, προσέφερε (δώρησε) στον Ε.Ο.Τ. τον οικογενειακό του πύργο, που βρίσκεται στη νήσο Κρανάη στο Γύθειο

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50