search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:39
MENU CLOSE

Πυρηνικός εφιάλτης: Επιταχύνει η Ρωσία την ολοκλήρωση του «Σατανά ΙΙ» (Video)

09.07.2019 16:43
Πυρηνικός εφιάλτης: Επιταχύνει η Ρωσία την ολοκλήρωση του «Σατανά ΙΙ» (Video) - Media
 
Ο βαλλιστικός πύραυλος RS-28 Sarmat ή αλλιώς ο «πυρηνικός Σατανάς» του οπλοστασίου της Ρωσίας βρίσκεται στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της τελευταίας φάσης ανάπτυξής του, με τη Μόσχα να είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος.
 
Με τις σχέσεις Ρωσίας και ΗΠΑ να βρίσκονται «στον πάγο» σε ό,τι αφορά τα πυρηνικά προγράμματα, το βαλλιστικό πρόγραμμα «RS-28 Sarmat» είναι η αιχμή του δόρατος της Μόσχας για πυρηνικό πλήγμα με αποτέλεσμα να προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία η τελική φάση ανάπτυξής του.
 
Ειδικότερα, ο επικεφαλής της Roscosmos Ντμίτρι Ρογκοζίν δήλωσε πρόσφατα στους δημοσιογράφους ότι η τελική φάση ανάπτυξης του «Σατανά» θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2020.
 
Ο ίδιος δήλωσε ότι «ήδη προχωρούν οι δοκιμές του συστήματος σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, με τον κύριο όγκο δοκιμών να ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους, με αποτέλεσμα η διαδικασία να κλείνει στα τέλη του 2020», προσθέτοντας ότι όλες οι εργασίες στο βαλλιστικό σύστημα να βρίσκονται σε εξέλιξη.
 
Τα χαρακτηριστικά του Sarmat
Ο Sarmat σχεδιάστηκε ειδικά για να διεισδύσει σε οποιοδήποτε τρέχον ή μελλοντικό σύστημα βαλλιστικής άμυνας (Ballistic Missile Defence – BMD). Το βλήμα επιτρέπει στη Ρωσία να ενισχύσει δραματικά την αποτρεπτική της ικανότητα έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών και του NATO.
 
Σύμφωνα με τον στρατό της Ρωσίας: «Μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε άμυνα» και να εξαλείψει ολόκληρες χώρες». Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, η εντυπωσιακή εμβέλεια του βλήματος αγγίζει τα 18.000 χιλιόμετρα και ζυγίζει περίπου 200 τόνους, έχοντας βάρος ρίψης περίπου 10 τόνων .
 
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το πρόγραμμα Sarmat ξεκίνησε την διαδικασία ανάπτυξής του, ήδη από τη δεκαετία του 2000, για να αντικαταστήσει το τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο R-36M2 Voyevoda, που είχε την κωδική ονομασία «Σατανάς» με αποτέλεσμα ο νέος πύραυλος «Sarmat» να ονομάζεται «Σατανάς 2».
 

Πηγή: onalert.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01