search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:05
MENU CLOSE

Κλιμακώνει την ένταση η Βρετανία – Υπό κράτηση Ιρανοί ναυτικοί του τάνκερ που κατασχέθηκε στο Γιβραλτάρ

11.07.2019 15:33
«Σήμερα το Γιβραλτάρ θα αφήσει ελεύθερο το ιρανικό δεξαμενόπλοιο» - Media

 

Ο καπετάνιος του ιρανικού δεξαμενόπλοιου Grace 1 το οποίο συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη από τις αρχές του Γιβραλτάρ, καθώς και ο πρώτος αξιωματικός του πλοίου τέθηκαν σήμερα υπό κράτηση, ανακοίνωσε η αστυνομία των υπερπόντιων εδαφών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μέλη του βρετανικού βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού είχαν συλλάβει το Grace 1 με την υποψία ότι μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο στη Συρία, κατά παράβαση των ευρωπαϊκών κυρώσεων. Και οι δύο, Ινδοί υπήκοοι, συνελήφθησαν με την υποψία παραβιάσεων αυτών των κυρώσεων.

Τη Δευτέρα η κυβέρνηση του Γιβραλτάρ ανέφερε ότι οι έλεγχοι που διεξήχθησαν στο πλοίο απέδειξαν ότι ήταν πλήρως φορτωμένο με αργό πετρέλαιο.

Η αστυνομία κατάσχεσε έγγραφα και ηλεκτρονικές συσκευές από το ιρανικό τάνκερ.

“Η έρευνα συνεχίζεται και το Grace 1 συνεχίζει να κρατείται” υπογραμμίζει ανακοίνωση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις αρχές, το πετρελαιοφόρο είχε προορισμό τη Συρία για να παραδώσει πετρέλαιο, ισχυρισμό τον οποίο η Τεχεράνη αρνείται.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01