24/02/2020 03:30:15

Συνέδριο economist: Χαιρετισμός στα ελληνικά από τον εκπρόσωπο της Ρωσίας

Συνέδριο economist: Χαιρετισμός στα ελληνικά από τον εκπρόσωπο της Ρωσίας - Media

 

Για τις σχέσεις της Ρωσίας και της Ευρώπης προς τον νέο αιώνα, μίλησε το συνέδριο του Economist ο Μόνιμος Εκπρόσωπος της Ρωσίας στην ΕΕ Βλαντίμιρ Σιζόφ.

Ο κ. Σιζόφ ξεκίνησε την ομιλία του, χαιρετίζοντας στα ελληνικά, καθώς όπως εξήγησε η Ελλάδα ήταν το πρώτο του διπλωματικό πόστο πριν από 40 χρόνια. Υπογράμμισε ότι οι σχέσεις της Ρωσίας με την ΕΕ έχει «τα πάνω της και τα κάτω της», ωστόσο σημείωσε ότι όταν οι σχέσεις δεν είναι καλές, δεν είναι προς όφελος των λαών.

Επιπλέον, αναφερόμενος στην Ελλάδα είπε ότι θα έχει ανάπτυξη και πρόοδο και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα υπάρξει συνεργασία Ρωσίας και Ελλάδας και σημείωσε ότι «οφείλουμε να δημιουργούμε ένα κόσμο συνεργασίας».

Επίσης, ο κ. Σιζόφ τόνισε, αναφερόμενος στις σχέσεις Ρωσίας-ΕΕ, ότι «θα πρέπει να υπάρχουν κανόνες, όχι άλλα μέτρα και άλλα σταθμά. Δεν αποδεχόμαστε κάποιες χώρες να έχουν μεγαλύτερη επιρροή».

Ο κ. Σιζόφ ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης πρέπει να βελτιωθούν», ενώ σχολιάζοντας τη συμφωνία των Πρεσπών χαρακτήρισε ανυπόστατες φήμες τα περί ανάμειξης της Ρωσίας.

Στην ομιλία του ο Βλαντίμιρ Σιζόφ δήλωσε ακόμη ότι:«Σήμερα είμαστε σε ένα σταυροδρόμι και πρέπει από κοινού να ορίσουμε τη μελλοντική μας σχέση. Οι δεσμοί της Ρωσίας με την ΕΕ είναι πολιτικοί-πολιτιστικοί και οικονομικοί. Η ΕΕ και τα κράτη μέλη πρέπει να σκέφτονται ότι πρέπει να συσφίξουν τις σχέσεις τους με τις χώρες τις ευρύτερης περιοχής και κυρίως με τη Ρωσία».

Τελειώνοντας την ομιλία του ο Ρώσος διπλωμάτης είπε χαρακτηριστικά: «Μαζί μπορούμε να μετακινήσουμε βουνά. Αν φτάσουμε στην κορυφή του βουνού υπάρχει μέλλον και για τους δυο μας».

ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.