search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:40
MENU CLOSE

«Έφυγε» η Μαρία Βλάχου, η γυναίκα-σύμβολο των start-ups

25.07.2019 14:45
«Έφυγε» η Μαρία Βλάχου, η γυναίκα-σύμβολο των start-ups - Media
 
Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 39 ετών η επιχειρηματίας Μαρία Βλάχου, έπειτα από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια. Την είδηση του θανάτου της γνωστοποίησε η αδελφή της, Πένυ, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook.
 
Η Μαρία Βλάχου αποτέλεσε σύμβολο της νεοφυούς επιχειρηματικότητας καθώς, μαζί με την αδερφή της, δημιούργησαν το 2007 την Fereikos, μια εταιρεία με έδρα την πατρίδα τους, την Κορινθία, που ασχολείται με την εκτροφή και επεξεργασία σαλιγκαριών αλλά και την παρασκευή έτοιμων γευμάτων.
 
Όπως έλεγε σε συνέντευξη της, η ιδέα για την εταιρεία, που κατέκτησε πολλές διακρίσεις και βραβεύσεις, ξεκίνησε όταν βρισκόταν στην Ελβετία, όπου δοκίμασε για πρώτη φορά σαλιγκάρια. «Τότε δούλευα στις Βρυξέλλες ως μεταφράστρια. Ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα αλλά έστελνα το βιογραφικό μου και κανένας δεν με έπαιρνε [..] Οπότε για μένα τα σαλιγκάρια ήταν ο τρόπος να γυρίσω στη χώρα μου» είχε πει χαρακτηριστικά.
 
Η Μαρία και η Πένυ στηρίχθηκαν στις δυνάμεις τους για να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα και να πετύχουν τους στόχους τους, αποτελώντας ένα σπουδαίο ελληνικό success story. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Friends of Europe «η Μαρία ήταν μια λαμπρή και οραματίστρια Ελληνίδα επιχειρηματίας [..] Η αισιοδοξία και ο δυναμισμός της ήταν πραγματικά αξιοσημείωτα και η γοητευτική προσωπικότητά της φώτιζε κάθε δωμάτιο στο οποίο βρισκόταν. Το πάθος της ενέπνευσε όλους εκείνους που την γνώρισαν. Ήταν πραγματικά μοναδικό».
 
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα epixeiro.gr, η κηδεία της Μαρίας Βλάχου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 11:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στην Πουλίτσα Κορινθίας.
 
Πηγή: newpost.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:39