search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:22
MENU CLOSE

Και εγένετο ημέρα «αγέννητου παιδιού» – Από την Ιερά Σύνοδο κατά των εκτρώσεων

25.07.2019 15:01
Και εγένετο ημέρα «αγέννητου παιδιού» - Από την Ιερά Σύνοδο κατά των εκτρώσεων - Media

 

Επίσημη θέση κατά των εκτρώσεων παίρνει η Εκκλησία της Ελλάδος, θεσπίζοντας μάλιστα «ημέρα κατά των εκτρώσεων» στις 9 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το romfea.gr, «όπως τονίζεται στη σχετική εγκύκλιο που έχει αριθμό πρωτοκόλλου 5721/2018 η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε για την προστασία του παιδιού και για να υπάρξει λύση στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας».

Τη σχετική πρωτοβουλία είχε πάρει το «κίνημα» «αφήστε με να ζήσω», που σε σχετική του ανακοίνωση καλωσόρισε την απόφαση την ιεραρχίας της Εκκλησίας. «Το κίνημά μας, «Αφήστε με να ζήσω», πιστό στο Λόγο του Ευαγγελίου και στην Παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, διακηρύττει την αλήθεια, ότι το αγέννητο παιδί είναι άνθρωπος, εικόνα Θεού, εξ άκρας συλλήψεως και αγωνίζεται για την προστασία της ζωής του χωρίς όρους και προϋποθέσεις», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:20