search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:09
MENU CLOSE

Ποιος είναι ο Νταν Έιμπραμσον και τι παιχνίδια… επινοεί; – Τι συμβαίνει όταν κουνήσεις την κόκκινη σφαίρα;

30.07.2019 09:03
Μυστηριώδης πράσινη λάμψη εντοπίστηκε στην ατμόσφαιρα του Άρη - Τι σημαίνει - Media

 

Ο Νταν Έιμπραμσον επινοεί παιχνίδια. Παράλληλα, έχει εμμονή με τον Κόκκινο Πανήτη και θεωρεί ότι ο άνθρωπος πρέπει να πάει εκεί και να εγκαινιάσει αποικία. Γι’ αυτόν το λόγο, φιλοτέχνησε ένα καινούργιο παιχνίδι για την επόμενη γενιά παιδιών που ονειρεύονται κάποιον ρόλο στον αποικισμό του πλανήτη Άρη: μια γυάλινη σφαίρα με τον Κόκκινο Πλανήτη και τις διαβόητες πλανητικής κλίμακας καταιγίδες σκόνης εκεί!

Η επιφάνεια του Άρη στη γυάλινη σφαίρα του Έιμπραμσον έχει όλες τις σημαντικές λεπτομέρειες της επιφάνειας του πλανήτη: το Valles Marineris, το σύστημα φαραγγιών με μήκος 4.000 χιλιόμετρα, πλάτος 200 χιλιόμετρα και βάθος 7 χιλιόμετρα. Τα Tharsis Montes, τα τρία μεγάλα ηφαίστεια. Το πανύψηλο – ύψος περίπου 22 χιλιόμετρα – υφαίστειο Olympus Mons. Όλα, σε μικρογραφία βεβαίως. Επιπλέον, ο Έιμπραμσον τοποθέτησε στη σφαίρα δύο αστροναύτες, έναν ενήλικα και ένα παιδάκι, με τις διαστημικές στολές τους, για να ενθαρρύνει τα μικρά να ενδιαφερθούν για αυτό το διαστημικό εγχείρημα.

Δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι καταιγίδες κόκκινης σκόνης για τις οποίες φημίζεται ο Άρης. Αν κουνήσεις τη γυάλινη σφαίρα, ο Κόκκινος Πλανήτης του Έιμπραμσον τυλίγεται με έναν κόκκινο ανεμοστρόβιλο, ο οποίος στη συνέχεια καταλαγιάζει και ο «πλανήτης» διακρίνεται καθαρά και πάλι .

Η «Mars Dust Globe» είναι το πρώτο σειράς διαστημικών παιχνιδιών που προγραμματίζει να φιλοτεχνήσει ο Νταν Έιμπραμσον.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01