search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:40
MENU CLOSE

Δυσοίωνη Μόσχα: Οι ΗΠΑ ψάχνουν αφορμή για πόλεμο στον Περσικό Κόλπο

01.08.2019 14:28
Δυσοίωνη Μόσχα: Οι ΗΠΑ ψάχνουν αφορμή για πόλεμο στον Περσικό Κόλπο - Media
 
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε σήμερα ότι έχει την εντύπωση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ψάχνουν να βρουν προσχήματα για πολεμική σύρραξη στον Κόλπο.
 
Η Ρωσία παρακολουθεί με ανησυχία την αυξανόμενη διένεξη στην περιοχή του Κόλπου, η οποία μπορεί να προκαλέσει μια ευρείας κλίμακας σύρραξη, δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, προσθέτοντας ότι «η εξέλιξη των γεγονότων κινείται προς ένα επικίνδυνο όριο και εγκυμονεί τον κίνδυνο να προκληθεί μια ευρείας κλίμακας στρατιωτική σύρραξη».
 
Η Ζαχάροβα είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ σκοπίμως εντείνουν την κατάσταση, με την οργανωμένη, στην ουσία πειρατική κατάληψη του τάνκερ Grace 1 στο Γιβραλτάρ, το οποίο μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο, για να ενισχύσουν την παρουσία τους στην περιοχή του Κόλπου, με πρόφαση ότι διασφαλίζουν την ελεύθερη ναυσιπλοΐα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:28