13/12/2019 13:14:45

Αμεση απομάκρυνση Θάνου από Επιτροπή Ανταγωνισμού ορίζει το πολυνομοσχέδιο

Αμεση απομάκρυνση Θάνου από Επιτροπή Ανταγωνισμού ορίζει το πολυνομοσχέδιο - Media

 

Αντικατάσταση της Βασιλικής Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού φαίνεται πως  δρομολογείται πια με βάση το άρθρο 101 του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή καθώς όπως αυτό ορίζει προβλέπεται άμεσα αλλά ακόμη κι αναδρομικά να ισχύσει το ασυμβίβαστο για την θέση του επικεφαλής της Επιτροπής και οποιαδήποτε ιδιότητα  που σχετίζεται με την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ εισάγεται το ασυμβίβαστο της ιδιότητας του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και μέλους της Επιτροπής Ανταγωνισμού με αυτό της κατοχής ή
προηγούμενης κατοχής με οποιαδήποτε μορφή θέσης στο γραφείο του Πρωθυπουργού, σε γραφείο μελών της Κυβέρνησης ή Κυβερνητικών Οργάνων ή Γενικών και Ειδικών Γραμματέων ή στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης.

Παρά το γεγονός πως η θητεία στο αξίωμα είναι πενταετής, η άμεση και αναδρομική ισχύ του χαρακτήρα του άρθρου, φαίνεται να ανοίγει σύντομα το δρόμο για απομάκρυνση  της κας Θάνου με κανονιστική πράξη, εφόσον ολοκληρωθεί η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται πως ο διορισμός της Βασιλικής Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε προκαλέσει σωρεία ερωτημάτων και αντιδράσεων είχε αναλάβει στο παρελθόν υπεύθυνη του πρωθυπουργικού νομικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, είναι πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου ενώ διατέλεσε και υπηρεσιακή πρωθυπουργός.

Την πρόταση για την τοποθέτηση της κας Θάνου, είχε υποβάλει με επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής ο Υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης που είχε υπογράψει και την απόφαση.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.