search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:04
MENU CLOSE

Αυστραλία: Παραμένει στη φυλακή ο καταδικασμένος παιδόφιλος καρδινάλιος Πελ

21.08.2019 06:56
Αυστραλία: Παραμένει στη φυλακή ο καταδικασμένος παιδόφιλος καρδινάλιος Πελ - Media

Το ανώτατο δικαστήριο της πολιτείας της Βικτόρια στην Αυστραλία απέρριψε σήμερα την έφεση του καρδιναλίου Τζορτζ Πελ, τρίτου τη τάξει στο Βατικανό μέχρι πρότινος, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τη σεξουαλική κακοποίηση δύο 13χρονων αγοριών, κάτι που σημαίνει ότι θα παραμείνει στη φυλακή για τουλάχιστον ακόμη τρία χρόνια.

«Θα συνεχίσει να εκτίει την ποινή του των έξι ετών φυλάκισης», ανακοίνωσε η δικαστής Αν Φέργκιουσον απορρίπτοντας τις δεκατρείς ενστάσεις που είχαν υποβάλει οι δικηγόροι του 78χρονου Πελ.

Βάσει των όρων της καταδίκης του, ο 77χρονος καρδινάλιος μπορεί να υποβάλει αίτημα για να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους τον Οκτώβριο του 2022, όταν θα είναι 81 ετών.

Ο Πελ είναι το πιο υψηλόβαθμο στέλεχος της καθολικής εκκλησίας παγκοσμίως που έχει καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα. Καταδικάστηκε τον Μάρτιο σε έξι χρόνια φυλάκιση για την κακοποίηση δύο αγοριών στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου όταν εκείνος ήταν αρχιεπίσκοπος Μελβούρνης στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Στην δίκη του ο ίδιος ο δήλωσε αθώος, ενώ διαψεύδει κατηγορηματικά τις κατηγορίες εναντίον του.

Μεγάλο πλήθος θυμάτων, ακτιβιστών, δικηγόρων και δημοσιογράφων είχε συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο της Μελβούρνης αναμένοντας την απόφαση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30