20/09/2019 03:05:49

Ξεκινά στις 13:00 στη Βουλή η ακρόαση των υποψηφίων για την θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου

Ξεκινά στις 13:00 στη Βουλή η ακρόαση των υποψηφίων για την θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου - Media

Στις 13:00 το μεσημέρι η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής θα ακροαστεί και θα προτείνει στην κυβέρνηση τους ανώτατους δικαστικούς προκειμένου να πληρωθεί η κενή θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου.

Στην αίθουσα της Βουλής θα βρεθούν για ακρόαση οι Αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου Αγγελική Αλειφερoπoύλoυ, η οποία αποχωρεί από το δικαστικό σώμα σε δυο χρόνια, Γεώργιoς Λέκκας, ο οποίος αποχωρεί σε λιγότερο από ένα έτος, Πηvελόπη Ζωvταvoύ, αποχωρεί σε λιγότερο από ένα έτος, Iωσήφ Τσαλαγαvίδης, αποχωρεί σε λιγότερο από ένα έτος, Ειρήvη Καλoύ η οποία αποχωρεί σε δυο χρόνια και Δήμητρα Κoκoτίvη η οποία αποχωρεί σε δυο χρόνια.

Η έκφραση γνώμη της Βουλής θα προκύψει με ψηφοφορία μετά την ακρόαση των ανώτατων διδακτικών αλλά δεν είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση.

Η θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου παραμένει κενή από τις 30 Ιουνίου, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, δεν είχε υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα για τον διορισμό της Ειρήνης Καλού για τη θέση της προέδρου του Αρείου Πάγου που είχαν επιλεγεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

 

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.