search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:03
MENU CLOSE

Βίντεο που σοκάρει: Ο ωκεανός έγινε… πέτρα (Video)

26.08.2019 18:07
Βίντεο που σοκάρει: Ο ωκεανός έγινε... πέτρα (Video) - Media
 
Έκπληξη και σοκ προκάλεσε σε ναυτικούς η απίστευτη αποκάλυψη ότι μια έκταση 150 τετραγωνικών χιλιομέτρων στον Ειρηνικό Ωκεανό έχει καλυφθεί από… πέτρα.
 
Η NASA χαρακτήρισε το απίστευτο φαινόμενο ως “σχεδία από ελαφρόπετρα” και υπολόγισε το μέγεθός του περίπου όσο 20.000 γήπεδα ποδοσφαίρου.
 
Η “σχεδία” αποτελείται από κομμάτια ηφαιστειακών βράχων διαφόρων μεγεθών και έχει καλύψει τελείως το νερό του ωκεανού.
 
Αρχικά το φαινόμενο εντοπίστηκε κοντά στα νησιά Φίτζι και οι επιστήμονες εκτιμούν ότι οι βράχοι προέρχονται από έκρηξη υποθαλάσσιου ηφαιστείου στις 7 Αυγούστου.

Από τις 15 Αυγούστου και μετά, οι υπηρεσίες ασφαλείας της ναυτιλίας επισημαίνουν στα πλοία να επιχειρούν να αποφύγουν τη “σχεδία” καθώς αποτελεί κίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα.
 
Πάντως, βιολόγοι βρίσκουν και κάτι θετικό στο φαινόμενο εκτιμώντας ότι η ελαφρόπετρα θα φιλοξενήσει διάφορες μορφές θαλάσσιας ζωής και μπορεί να αναζωογονήσει τους κοραλλιογενείς υφάλους.
 
Πληροφορίες: sputnik.com
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:02