search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:03
MENU CLOSE

Πώς θα καταλάβετε αν κάποιος είναι πυρομανής

27.08.2019 17:27
Πώς θα καταλάβετε αν κάποιος είναι πυρομανής - Media
 
H Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρία έχει θέσει πολλά κριτήρια, προκειμένου να θεωρήσει κάποιον πυρομανή. Το άτομο νιώθει μια ακατανίκητη ένταση, ή συγκινησιακή διέγερση πριν τον εμπρησμό, η οποία ακολουθείται από ευχαρίστηση και κυρίως ανακούφιση όταν πια ανάβει τη φωτιά και όταν την παρακολουθεί.
 
Σύμφωνα με τις μελέτες των επιστημόνων το άτομο δε βάζει φωτιά για οικονομικά οφέλη, ή ως κοινωνική-πολιτική ιδεολογία. Πολλές φορές, παρατηρείται το φαινόμενο τα άτομα αυτά να περνούν πολύ χρόνο κοντά σε πυροσβεστικά τμήματα και επιδιώκουν να βάζουν μικρές φωτιές ή και να απενεργοποιούν συναγερμούς, προκειμένου να έρθουν σε επαφή με τα πυροσβεστικά οχήματα και τον εξοπλισμό τους γενικότερα.
 
Η διαφορά με τον εμπρηστή
Όπως αναφέρει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Κλίμακα, βάση έρευνας στην Αμερική (2013) πως μόνο το 3% των φυλακισμένων για εμπρησμό, πληροί τα κριτήρια για πυρομανία.
 
Η πυρομανία, είναι σημαντικά συχνότερη σε άντρες, σε ποσοστό 99% και η πάθηση έχει συνήθως τις ρίζες της στην εφηβική και μετεφηβική ηλικία, που όμως σε μεγάλο ποσοστό συνυπάρχει με διαταραχές της αγωγής, ή αντικοινωνική διαταραχή προσωπικότητας, γεγονός που καθιστά υπερβολικά δυσχερή τη διάγνωση της αμιγούς διαταραχής.
 
Πηγή: medicalnews.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:03